نیروگاه های پشت بامی جان گرفتند
به گزارش مجله تور یک روزه، توسعه انرژی های تجدیدپذیر گرچه از سال 1391 کلید خورد اما طی این مدت تنش های متعددی نیز گریبان گیر این حوزه شد، با این وجود اکنون شاهد پیشرفت پلکانی این انرژی هستیم و به گفته معاون وزیر نیرو، 2000 نیروگاه کیلوواتی بالای پشت بامی در کشور در حال نصب است.

به گزارش خبرنگاران، فناوری انرژی خورشیدی دارای انرژی نامحدودی است که در دنیا در دو شاخه حرارتی و فراوری انرژی الکتریکی مورد استفاده قرار می گیرد، در کشورهایی که فاقد منابع انرژی فسیلی زیاد هستند، رویکرد بیشتری به سمت انرژی های نو وجود دارد و به عنوان یک منبع جدی به آن نگاه می نمایند.
رویکرد دنیا در افق های 2025 میلادی و بیشتر برای استفاده از انرژی های تجدیدپذیر و انرژی خورشیدی جدی تر می شود اما دلیل حرکت کند ایران در زمینه انرژی خورشیدی به اقتصاد انرژی باز می شود. زمانی که هزینه انرژی الکتریکی در مقایسه با دیگر هزینه های مردم همچون تلفن همراه کمتر باشد و به شکل بسیار ارزان در اختیار مردم قرار گیرد، کمتر کسی برای مصرف بهینه٬ صرفه جویی در مصرف آن و استفاده از انرژی های نو اهتمام می ورزد.
بدین منظور حل موضوع اقتصاد انرژی الکتریکی از سال 1391 یکی از دغدغه های دست اندرکاران صنعت برق کشور شد و وزارت نیرو اقدامات تشویقی گسترده ای برای حل معضل اقتصاد برق در بخش تجدید پذیرها انجام داد. البته سال گذشته بسته های حمایتی دولت با چالش هایی روبرو شد اما گویا سال جاری طبق قول و قرارهای سازمان برنامه و بودجه دیگر خبری از سنگ اندازی های سال قبل نیست همین موضوع نیز موجب گردیده تا سید محمد صادق زاده - معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان ساتبا - صراحتا اعلام کند که تا خاتمه سال آینده 4000 نیروگاه کوچک و 150 تا 200 مگاوات نیروگاه بزرگ تجدیدپذیر در کشور خواهیم داشت.
وی با اشاره به فعالیت 85 نیروگاه مگاواتی تجدیدپذیر در کشور، گفت: نیمی از این واحدها خورشیدی و نیمی دیگر از آن ها بادی، آبی و زیست توده است که همین تعداد نیروگاه در کشور در حال احداث است و به سرعت نیز در حال افزایش هستند.
صادق زاده با تاکید بر اینکه 2000 نیروگاه کیلوواتی بالای پشت بامی در کشور به بهره برداری رسیده است، مطرح نمود: بر اساس برآورد انجام شده همین تعداد نیروگاه نیز در کشورمان در حال نصب است.
طبق آخرین آمار در حال حاضر ظرفیت نصب گردیده نیروگاه های تجدیدپذیر به بیش از 650 مگاوات رسیده و حدود 500 مگاوات نیز در حال نصب روی زمین است و پیش بینی می شود که تا پیش از پیک سال 1398 با تکمیل این نیروگاه ها ظرفیت تجدیدپذیرها در کشور به 1100 مگاوات برسد.
منبع: خبرگزاری ایسنا