طرز تهیه کباب بختیاری
به گزارش مجله تور یک روزه، کباب بختیاری ترکیبی از کباب گوشت و مرغ در کنار هم است و یکی از لذیذترین و پرطرفدارترین انواع کباب ایرانی محسوب می گردد. جالب است بدانید کباب بختیاری جزو غذاهای ماه رمضانی در استان چهار محال و بختیاری است و در این وقت از سال، بیش از هر زمان دیگری طبخ می گردد. اگر شما نیز علاقه مند به تهیه این کباب در منزل هستید، در ادامه با ما همراه شوید تا نگاهی به طرز تهیه کباب بختیاری به روش رستورانی بیندازیم.

کباب بختیاری | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 20 دقیقه |
زمان پخت غذا | 30 دقیقه |
میزان سختی | زیاد |
کباب بختیاری خوشمزه و رستورانی
این کباب به طور مرسوم در رستوران های کشور، به شکل ترکیبی از جوجه کباب و کباب چنجه سرو می گردد. البته بعضی افراد کباب مرسوم در رستوران ها که از مخلوط گوشت قرمز و گوشت مرغ تهیه می گردد را کباب بختیاری اصیل نمی دانند و بر این باورند که کباب بختیاری اصیل از گوشت گوسفندی تهیه شده و نباید گوشت مرغ داشته باشد. به هر ترتیب ما در اینجا همان فرمول رستورانی این کباب که در بیشتر رستوران های کشور سرو می گردد را دنبال خواهیم کرد.
مواد اولیه برای کباب بختیاری رستورانی
برای تهیه این کباب خوشمزه به مواد زیر احتیاج دارید. با میزان موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است، می توانید برای 4 نفر کباب بختیاری تهیه کنید. در صورتی که می خواهید میزان کمتر یا بیشتری کباب بختیاری تهیه کنید، کافیست میزان مواد را ضرب یا تقسیم کنید. بعضی از روش و طرز تهیه کباب بختیاری با گوشت چرخ نموده استفاده می نمایند که البته در این فرمول از پخت کباب چندان جالب نبوده و به طور کلی یک نوع کباب دیگر را خلق می نماید.
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
کره | 50 گرم |
پیاز میانه | 2 عدد |
فیله مرغ | 400 گرم |
ماست | 8 قاشق غذاخوری |
گوشت گوسفندی | 400 گرم |
روغن مایع | 4 قاشق غذاخوری |
زعفران دم نموده | 1 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
طرز تهیه کباب بختیاری
برای تهیه یک کباب بختیاری خوشمزه مراحل زیر را همراه ما با انجام دهید:
- مرحله اول: طرز تهیه این کباب خوشمزه به این صورت است که ابتدا فیله گوشت و مرغ را می شویید و بعد از خشک کردن روی تخته قرار می دهید.
- مرحله دوم: حالا باید فیله های مرغ را به میزان جوجه کباب خرد کنید و آن ها را در یک کاسه بزرگ بریزید.
- مرحله سوم: سپس گوشت گوسفندی را خرد نموده و به کاسه حاوی گوشت مرغ اضافه کنید.
- مرحله چهارم: پیازها را به صورت حلقه ای خرد کنید و لا به لای گوشت مرغ و گوشت قرمز قرار دهید.
- مرحله پنجم: در ادامه زعفران دم نموده را به همراه ماست، روغن مایع و میزانی نمک و فلفل سیاه به کاسه اضافه کنید و این مواد را خوب با هم مخلوط کنید. در این مرحله بهتر است دست کش دست کنید و مواد را به یاری دست ترکیب کنید تا مواد به خوبی به خورد یکدیگر بروند.
- مرحله ششم: در صورت تمایل می توانید کمی آبلیمو هم به مواد اضافه کنید تا کباب پس از پخت، طعم ملایم لیمو را هم داشته باشد. البته نباید در اضافه کردن آبلیمو زیاده روی کنید، به علاوه بهتر است که به جای آبلیمو از آب لیمو تازه بهره ببرید.
- مرحله هفتم: در این مرحله درب کاسه را به یاری یک سلفون بپوشانید و به مدت 2 الی 4 ساعت در یخچال استراحت دهید. پس از گذشت دو تا چهار ساعت کاسه حاوی گوشت را از یخچال خارج کنید.
- مرحله هشتم: پس از خارج کردن کاسه از یخچال، سیخ ها را در صورت احتیاج شسته و آماده کنید. برای سیخ کردن کباب بختیاری ابتدا یک قطعه گوشت قرمز سیخ نموده و سپس یک تکه گوشت مرغ سیخ کنید، به صورتی که یکی در میان گوشت مرغ و گوشت قرمز روی سیخ قرار بگیرد.
- مرحله نهم: این روند را تا جایی ادامه دهید که سیخ پر گردد. به یاد داشته باشید که بخشی از قسمت پایینی و بالایی سیخ شما باید خالی باشد تا بتوان آن را روی منقل قرار داد.
- مرحله دهم: پس از این که سیخ کردن گوشت به اتمام رسید، سیخ ها را روی یک سطح صاف مانند تخته گوشت قرار دهید و مانند کباب برگ با پشت کارد یا بیفتک کمی روی گوشت ها بکوبید تا تخت و یکدست شوند. این کار باعث می گردد مرز بین گوشت ها از بین برود و به هم نزدیک تر شوند و کباب به صورت یکدست بپزد.
- مرحله یازدهم: پس از این که کباب ها را سیخ کردید، منقل ذغال را آماده کنید. درباره تهیه منقل ذغال به این نکته توجه داشته باشید که حتما ذغال ها به صورت یکدست روشن شوند؛ زیرا ذغال خام علاوه بر تاثیر منفی روی طعم کباب، برای سلامتی نیز زیان آور است.
- مرحله دوازدهم:پس از آماده شدن منقل، سیخ ها را روی منقل بچینید و تند باد بزنید تا کباب ها خودشان را بگیرند. سپس به صورت متداوم سیخ ها را بچرخانید تا کباب ها به صورت یکدست بپزند. در صورت تمایل در کنار کباب بختیاری می توانید چند گوجه را نیز سیخ کنید و روی منقل قرار دهید تا کبابی شوند.
- مرحله سیزدهم: در مراحل خاتمهی پخت کباب ، کره را آب کنید و به همراه میزان کمی زعفران دم نموده در یک کاسه کوچک مخلوط کنید. در زمان پخت برای جلوگیری از خشک شدن کباب، چند بار ترکیب زعفران و کره را با یاری فرچه روی کباب بزنید.
- مرحله چهاردهم: در نهایت کباب ها را به همراه گوجه فرنگی کباب شده به صورت یکپارچه از سیخ جدا کنید. برای خارج کردن کباب ها از سیخ از یک تکه نان یاری بگیرید تا دست تان نسوزد.
نحوه تهیه این کباب خوشمزه به خاتمه رسید و پیشنهاد می کنیم اگر دوست دارید گشتی در شهرخوشمزه کباب بزنید، حتما طرز تهیه کباب برگ رستورانی را مطالعه کنید.
طرز تهیه کباب بختیاری تابه ای
متاسفانه همواره در منزل امکان استفاده از منقل و ذغال را نداریم و این خود یکی از دلایلی است که کمتر پیروز به تهیه انواع کباب (به جز کباب تابه ای) در منزل خواهیم شد. اما خبر خوب این که شما می توانید کباب بختیاری را در تابه نیز آماده کنید. برای این منظور باید به جای سیخ معمول کباب، از سیخ چوبی یاری بگیرید. همین طور توصیه می کنیم که تکه های گوشت و مرغ را ظریف تر و کوچک تر برش بزنید تا در تابه به خوبی جا شده و مغزپخت شوند. تمامی روال مزه دار کردن کباب در طرز تهیه کباب بختیاری با سیخ چوبی را همچون مراحل قبل انجام دهید و به شکل زیر کار را دنبال کنید.
- مرحله اول: پس از سیخ کردن کباب ها، یک تابه جادار روی حرارت قرار دهید و میزانی روغن داخل آن بریزید.
- مرحله دوم: بعد از داغ شدن آن سیخ کباب ها را داخل ماهیتابه قرار دهید. توجه داشته باشید احتیاج به روغن زیادی نیست، فقط در حدی روغن بریزید که تابه چرب گردد.
- مرحله سوم: سیخ ها را کف تابه بچینید و اجازه دهید یک سمت کباب سرخ گردد. سپس سیخ ها را برگردانید تا سمت دیگر کباب ها نیز سرخ گردد.
- مرحله چهارم: شما می توانید سبزیجات دیگر نظیر گوجه فرنگی، قارچ، سیب زمینی، کدو و… را در کنار کباب بختیاری تابه ای سرخ نموده یا کبابی کنید.
نکات مربوط به پخت کباب بختیاری
طرز تهیه کباب بختیاری مانند طرز تهیه کباب برگ گوسفندی یا هر غذایی که در فهرست انواع کباب ایرانی قرار گرفته است، نکات طلایی مربوط به پخت خود را دارد. در ادامه به بعضی از مهم ترین آن ها اشاره می کنیم:
- کباب بختیاری را می توانید با نان یا برنج نوش جان کنید.
- برای پخت کباب بختیاری در ماهیتابه، باید شعله گاز را روی حرارت ملایم تنظیم کنید تا گوشت آب نیفتد و به آرامی پخته گردد.
- کباب بختیاری اصل معمولاً از گوشت گوسفند به همراه دنبه تهیه می گردد. برای این کباب معمولاً دو تکه گوشت و یک دنبه در سیخ قرار می گیرد. اگر از دنبه خوشتان نمی آید، کافی است که پس از آماده شدن کباب دنبه ها را جدا نموده و سپس کباب را سرو کنید.
- هیچ گاه در زمان اولیه مزه دار کردن گوشت از نمک استفاده نکنید، این کار موجب سفت شدن گوشت می گردد. برای همین بهتر است گوشت و مرغ را در دو ظرف جداگانه قرار دهید.
دورهمی گوشت و مرغ در کباب بختیاری…
در این مطلب کوشش کردیم تا نحوه درست کردن کباب بختیاری را به همراه نکات طلایی پخت آن به شما آموزش دهیم. از آنجایی که تهیه منقل و کباب بختیاری وقت گیر است، شاید بیشتر ما فقط در آخر هفته ها فرصت تهیه این کباب خوشمزه را داشته باشیم. بنابراین، اگر به هر دلیلی امکان تهیه این کباب خوشمزه را ندارید، نگران نباشید. پیشنهاد ما به شما این است که این غذای خوشمزه را به وسیله سایت یا اپلیکیشن خبرنگاران تهیه کنید. خبرنگاران پلتفرمسفارش غذای آنلاین است که کوشش می نماید غذای سفارش داده شده را در کمترین زمان به دست مشتریانش برساند.
منبع: اسنپ فود