طرز تهیه کتلت نخود فرنگی بدون شل شدن و وا رفتن مایه کتلت
به گزارش مجله تور یک روزه، کتلت نخود فرنگی از و از مقوی ترین انواع غذاهای نونی هست که به روش های گوناگون و با استفاده از مواد اولیه متنوعی درست می شه. شما می تونید کتلت نخود فرنگی رو با گوشت چرخ نموده یا با گوشت مرغ به عنوان یک پیش غذای لذیذ یا حتی به عنوان غذای اصلی برای و سبک آماده کنید. با این مقاله از در همراه ما باشید تا طرز تهیه کتلت نخود فرنگی به چند روش مختلف رو به شما آموزش بدیم.

طرز تهیه کتلت نخود فرنگی با گوشت چرخ نموده در یک نگاه
برای درست کردن کتلت نخود فرنگی با گوشت چرخ نموده، اول سیب زمینی ها رو خوب بشورید، پوست بگیرید و به صورت نگینی در ابعاد 1 تا 1 و نیم سانتی متر خرد کنید. تکه های سیب زمینی رو در آب جوش یا به صورت بخارپز برای 8 تا 12 دقیقه بپزید تا نرم بشن. همزمان، نخود فرنگی ها رو با کمی آب و نمک برای 10 تا 15 دقیقه بجوشونید و بعد آبکش کنید؛ کمی صبر کنید تا نخود فرنگی ها هم خنک بشن. پیاز و فلفل دلمه ای رو نگینی خرد کنید و سیر رو له کنید؛ اگه دوست دارید کتلت ها رنگ طلایی داشته باشن، پیاز رو 2 تا 3 دقیقه با کمی روغن و زردچوبه تفت بدید.
حالا گوشت چرخ نموده رو در یک کاسه بریزید، سیب زمینی، نخود فرنگی، پیاز، فلفل و سیر رو اضافه کنید؛ تخم مرغ ها و ادویه ها رو هم بریزید و با دست یا قاشق خوب مخلوط کنید تا خمیر یکنواخت و چسبنده ای بدست بیاد. اگه خمیر شل بود، کمی آرد یا پودر سوخاری اضافه کنید. از مایه کتلت به میزان یک گردو بردارید و با ضخامت حدود 1 تا 1.5 سانتی متر به شکل گرد یا بیضی فرم بدید. تابه رو روی حرارت میانه گرم کنید و به میزان کافی روغن بریزید؛ هر طرف کتلت ها رو به مدت 3 تا 4 دقیقه سرخ کنید تا طلایی و خوش رنگ بشن و بعد روی دستمال آشپزخانه بذارید تا روغن اضافی شون گرفته بشه. در نهایت، کتلت ها رو با نعنا، شوید و ریحان تازه تزئین نموده و با سالاد، ماست یا سس دلخواه سرو کنید.
برای مطالعه مواد لازم، جزییات و مراحل درست کردن کتلت نخود فرنگی به چند روش ادامه این مطلب رو بخونید.
طرز تهیه کتلت نخود فرنگی با گوشت چرخ نموده (برای 4 نفر)
مواد اولیه | میزان مورد احتیاج |
نخود فرنگی تازه، منجمد یا کنسرو (پخته) | 250 گرم |
گوشت چرخ نموده | 250 گرم |
سیب زمینی | 1 عدد بزرگ |
پیاز | 1 عدد بزرگ |
سیر | 1 حبه |
فلفل دلمه ای | نصف یک عدد |
آرد نخودچی یا آرد سوخاری | در حد 1 قاشق در صورت احتیاج |
تخم مرغ | 4 عدد |
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
ماست، ترشی و سس دلخواه | برای سرو با کتلت نخود فرنگی |
نان یا برنج | برای سرو با کتلت نخود فرنگی |
مدت زمان لازم برای آماده سازی مواد اولیه: حدود 30 دقیقه
مدت زمان لازم برای پخت کتلت نخود فرنگی با گوشت چرخ نموده در تابه: حدود 10 دقیقه
مراحل طرز تهیه کتلت نخود فرنگی با گوشت چرخ نموده
طرز تهیه کتلت نخود فرنگی با گوشت چرخ نموده گوساله یا گوسفندی یا با گوشت مرغ چرخ نموده به صورت سرخ شده در تابه روی گاز یا در فر به صورت رژیمی قابل انجامه. برخلاف ، کتلت نخود فرنگی داخل موادش گوشت داره.
مرحله اول: سیب زمینی رو آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه کتلت نخود فرنگی با گوشت چرخ نموده، سیب زمینی رو خوب بشورید، پوست بگیرید و به صورت نگینی میانه (1 تا 1 و نیم سانتی متر) برش بزنید. بعدش، تکه های سیب زمینی رو با آب جوش و کمی نمک به مدت 8 تا 10 دقیقه بپزید تا نرم بشن. در صورت تمایل، می تونید تکه های سیب زمینی رو در بخارپز برای 10 تا 12 دقیقه بپزید. مراقب باشید سیب زمینی ها له نشن. بعد از پخت، کمی صبر کنید تا سیب زمینی خنک بشه تا هنگام مخلوط کردن با باقی مواد، مایه کتلت نخود فرنگی شل نشه.
مرحله دوم: نخود فرنگی رو آماده کنید
در فاصله پخته شدن سیب زمینی، وقتشه نخود فرنگی خام (تازه یا منجمد) رو هم بشورید. نخود فرنگی ها رو همراه با کمی آب و نمک در قابلمه مناسبی بریزید و به مدت 10 تا 15 دقیقه بجوشونید تا نرم بشن. سپس، نخود فرنگی پخته شده رو آبکش کنید و اجازه بدید کمی خنک بشه.
توجه داشته باشید، نخود فرنگی نباید بیش از حد بپزه و له بشه؛ چون در این صورت، مایه کتلت بیش از میزان شل می شه. در صورت تمایل، می تونید از کنسرو نخود فرنگی بهره ببرید. در این صورت، کافیه کنسرو نخود فرنگی رو 20 دقیقه بجوشونید، بعد بازش کنید، در سبد بریزید و آبکش کنید.
در صورت تمایل، برای خرید انواع سبزیجات منجمد مانند نخود فرنگی و انواع کنسرو مانند کنسرو نخود فرنگی می توانید به روش های و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله سوم: باقی مواد کتلت رو آماده کنید
در این فاصله، پیاز و فلفل دلمه ای رو به صورت نگینی برش بزنید و سیر رو له کنید. اگه دوست دارید کتلت ها رنگ طلایی دلنشینی داشته باشن، می تونید برش های پیاز رو به مدت 2 تا 3 دقیقه با کمی زردچوبه و روغن تفت بدید تا سبک و خوشرنگ بشن.
در صورت تمایل، می تونید تکه های سیب زمینی نگینی و پخته شده رو هم به پیاز در حال سرخ شدن اضافه کنید تا سیب زمینی پخته شده هم کمی تفت ببینه و خوش خوراک و خوشرنگ بشه.
برای خرید روغن سرخ کردنی و زردچوبه می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله چهارم: مایه کتلت نخود فرنگی رو آماده کنید
در این مرحله از طرز تهیه کتلت با نخود فرنگی و گوشت چرخ نموده، دیگه وقتشه گوشت چرخ نموده رو توی یک کاسه بزرگ بریزید. سیب زمینی پخته و نگینی، نخود فرنگی پخته، پیاز و فلفل دلمه ای نگینی و سیر له شده رو هم به گوشت چرخ نموده اضافه کنید. این مواد رو به خوبی هم بزنید تا ترکیب نسبتا یکنواختی ایجاد بشه.
برای خرید انواع گوشت مانند گوشت چرخ نموده می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله پنجم: مایه کتلت نخود فرنگی رو کامل کنید
حالا نوبت به کامل کردن مایه کتلت می رسه. بنابراین، تخم مرغ ها، نمک، فلفل سیاه و زردچوبه رو هم به محتویات کاسه اضافه کنید. مایه کتلت نخود فرنگی رو با دست یا با قاشق به خوبی مخلوط کنید تا خمیر یکنواخت و چسبناکی داشته باشید. اگه مایه کتلت خیلی شل بود، کمی آرد نخودچی یا آرد سوخاری اضافه کنید تا راحت تر فرم بگیره.
برای خرید انواع ادویه ها مانند نمک و فلفل سیاه، تخم مرغ، آرد نخودچی و آرد سوخاری می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
مرحله ششم: کتلت نخود فرنگی رو فرم بدید
بعد از آماده شدن مایه کتلت، باید روی یه سینی کمی آرد بپاشید و سینی رو کنار دست تون بذارید. بعدش، دست هاتون رو کمی مرطوب کنید تا خمیر به دست شما نچسبه. از مایه کتلت به میزان یک گردو بردارید و به شکل گرد یا بیضی قالب بزنید.
ضخامت هر کتلت باید حدود 1 تا 1 و نیم سانتی متر باشه؛ اگه کتلت ها زیادی ضخیم باشن، وسط شون خام می مونه؛ از طرف دیگه، اگه زیادی نازک باشن موقع سرخ کردن خشک می شن. سعی کنید همه کتلت ها هم میزان باشن تا به صورت یکنواخت بپزن. کتلت های قالب خورده و آماده رو توی سینی بچینید.
مرحله هفتم: کتلت نخود فرنگی رو سرخ کنید
الان دیگه باید میزانی روغن رو در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت میانه بذارید تا داغ بشه. میزان روغن باید به میزان ای باشه که کف تابه رو به ارتفاع نیم سانتی متر بپوشونه. وقتی روغن داغ شد، کتلت ها رو آروم داخل تابه بچینید.
هر طرف کتلت ها رو حدود 3 تا 4 دقیقه سرخ کنید تا طلایی و خوش رنگ بشن. توجه داشته باشید، حرارت خیلی بالا باعث می شه سطح خارجی کتلت بسوزه و وسطش خام بمونه. بعد از سرخ شدن، کتلت ها رو روی دستمال آشپزخانه قرار بدید تا روغن اضافی شون گرفته و بافت شون تثبیت بشه.
مرحله آخر: کتلت نخود فرنگی رو سرو کنید
حالا کتلت ها رو در ظرف سرو بچینید و روی اون ها کمی نعنا، شوید و ریحان تازه بریزید. می تونید کتلت ها رو همراه، ماست () یا سس گوجه فرنگی با نان تازه یا با یا سرو کنید.
در صورت تمایل، برای خرید ماست، انواع سس مانند سس گوجه فرنگی، انواع نان و انواع برنج می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
روش تهیه کتلت نخود فرنگی با گوشت مرغ
طرز تهیه کتلت مرغ با نخود فرنگی هم درست مشابه رسپی بالاست؛ با این تفاوت که به جای گوشت گوساله یا مخلوط چرخ نموده باید از 250 گرم گوشت مرغ چرخ نموده بهره ببرید. باقی مراحل رو عینا مثل دستور بالا دنبال کنید.
برای خرید انواع می توانید به روش های حضوری و اینترنتی به فروشگاه های مراجعه کنید.
روش تهیه کتلت نخود فرنگی در فر (رژیمی)
طرز تهیه کتلت نخود فرنگی در فر یا طرز تهیه کتلت نخود فرنگی رژیمی به این صورته که اول باید مایه کتلت رو مطابق رسپی اصلی درست کنید و فرم بدید. فر رو از قبل روی 180 درجه سانتی گراد گرم کنید. کف سینی فر رو کمی چرب کنید یا با کاغذ روغنی بپوشونید. کتلت ها رو در سینی فر بچینید و به مدت 20 تا 25 دقیقه در طبقه میانی فر قرار بدید و بپزید.
در نیمه پخت، یک بار کتلت ها رو پشت و رو کنید تا طرف دیگرشون هم طلایی بشه. بعد از پخت، چند دقیقه صبر کنید تا بافت کتلت تثبیت بشه. باقی مراحل رو عینا مثل دستور اصلی دنبال کنید.
نکات مهم در طرز تهیه کتلت نخود فرنگی
- سیب زمینی ها رو به صورت نگینی در ابعاد 1 تا 1 و نیم سانتی متر خرد کنید و فقط به میزان ای بپزید که نرم بشن و له نشن. در غیر این صورت، بافت مایه کتلت شل می شه.
- نخود فرنگی ها رو بیشتر از حد نجوشونید و له نکنید؛ چون له شدن نخود فرنگی باعث می شه مایه کتلت شل بشه و موقع سرخ کردن وا بره.
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه رو به میزان اضافه کنید تا طعم کتلت متعادل و خوشمزه باشه.
- همه مواد رو خوب مخلوط کنید تا خمیر یکدست و چسبناک بشه. اگه خمیر شل بود، کمی آرد یا پودر سوخاری اضافه کنید تا راحت تر فرم بگیره.
- ضخامت کتلت ها باید حدود 1 تا 1 و نیم سانتی متر باشه؛ نه خیلی نازک که خشک بشه و نه خیلی ضخیم که وسطش خام بمونه.
- حرارت سرخ کردن باید میانه باشه تا بیرون کتلت نسوزه و وسطش کامل بپزه.
- بعد از سرخ شدن، کتلت ها رو روی دستمال آشپزخانه بذارید تا روغن اضافی شون گرفته و بافت شون تثبیت بشه.
فوت و فن های خوشمزه شدن کتلت نخود فرنگی
می تونیم از نخود فرنگی منجمد استفاده کنیم؟
بله، کافیه نخود فرنگی منجمد رو بشورید، آبکش کنید و کمی بجوشونید تا نرم بشه؛ سپس توی مایه کتلت بریزید.
سیب زمینی رو می تونیم رنده کنیم یا حتما باید نگینی باشه؟
برای کتلت نخود فرنگی بهتره نگینی باشه تا بافت کتلت فرم بگیره و شل نشه؛ اما در صورت تمایل، می تونید نصف سیب زمینی پخته رو کمی له کنید تا نرم تر بشه.
اگه مایه کتلت شل شد، چیکار کنیم؟
کمی آرد سفید یا آرد سوخاری اضافه کنید تا راحت تر فرم بگیره.
چطوری مطمئن بشیم وسط کتلت خام نمی مونه؟
کتلت ها رو طوری فرم بدید که ضخامت شون حدود 1 تا 1.5 سانتی متر باشه؛ حرارت رو هم میانه کنید.
می تونیم کتلت ها رو توی فر درست کنیم؟
حتما، روی سینی فر رو با کاغذ روغنی بپوشونید و فر رو با دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کنید. کتلت ها رو به مدت 20 تا 25 در فر دقیقه بپزید و در نیمه پخت، یک بار پشت و رو کنید تا همه قسمت ها به یک میزان طلایی و پخته بشن.
آیا می تونیم کتلت رو بدون روغن درست کنیم؟
بله، در فر با کاغذ روغنی یا داخل تابه نچسب بدون روغن هم می شه کتلت درست کرد؛ فقط بافتش کمی متفاوت ولی سالم تر می شه.
کتلت ها رو می تونیم از قبل آماده کنیم؟
بله، می تونید مایه کتلت رو آماده کنید، فرم بدید و داخل یخچال نگه دارید.
منبع: افق کوروش