خوراکی هایی که به درمان گرفتگی های عضلانی یاری می نمایند

به گزارش مجله تور یک روزه، همه ما زمانی دچار گرفتگی یا اسپاسم عضلانی شده یا خواهیم شد. مصرف مسکن جهت درمان این عارضه، ممکن است که برترین گزینه نباشد. بجای آن می توان از خوراکی هایی بهره برد که به کاهش گرفتگی عضلانی یاری می نمایند.

خوراکی هایی که به درمان گرفتگی های عضلانی یاری می نمایند

مترجم: رزیتا ملکی زاده

منبع:راسخون

همه ما زمانی دچار گرفتگی یا اسپاسم عضلانی شده یا خواهیم شد. مصرف مسکن جهت درمان این عارضه، ممکن است که برترین گزینه نباشد. بجای آن می توان از خوراکی هایی بهره برد که به کاهش گرفتگی عضلانی یاری می نمایند. این مواد غذایی را می توان در رژیم غذایی معمول خود وارد کرد به گونه ای که فرد، دیگر از گرفتگی های دردناک رنج نخواهد برد.

انقباض غیر ارادی ماهیچه ا از یک گروه عضلانی بزرگ را گرفتگی عضلانی گویند. دیده می شود که این عارضه، بر عضلاتی که به طور مداوم بکار گرفته می شوند تأثیر می گذارد. متداول ترین عضلاتی که تحت تأثیر این عارضه قرار می گیرند: ماهیچه های ساق پا، همسترینگ یا عضلات عقب ران، چهار سر ران، بازوها، و از آن جمله می باشند. معمول ترین علت گرفتگی عضلانی، زیادی بکار گرفتن ماهیچه هاست که موجب انقباض عضله می شود. بعلاوه هنگامی که مایعات به قدر کافی برای عضلات فراهم نشوند، می تواند منجر به گرفتگی عضله شود. در صورت صدمه تماشا هم عضله ممکن است دچار گرفتگی شود. در کنار تمام این علل، یکی از دلایل مهم گرفتگی عضله ناشی از کمبود مواد معدنی است. در اغلب موارد، این عارضه به علت کمبود پتاسیم و کلسیم رخ می دهد. بسیاری از خانمها در طول دوران بارداری دچار گرفتگی های عضلانی می شوند که اغلب به علت کمبود این مواد ایجاد می شود. شیوه زندگی و داروهایی که جهت عارضه های مختلف پزشکی مصرف می شوند، بعلاوه می توانند موجب گرفتگی های عضلانی گردند. بسیاری از افراد می خواهند بدانند که چه شیوه های طبیعی را می توان جهت درمان این عارضه بکار برد. پاسخ آن، استفاده از مواد غذایی جهت یاری به برطرف گرفتی های عضلانی است. این کار نه تنها ساده است، بلکه جهت تهیه این مواد غذایی هزینه زیادی برای فرد به همراه نخواهد داشت.

مواد غذایی جهت برطرف گرفتگی عضله

در اغلب موارد، گرفتگی های عضلانی در نتیجه کمبود مواد معدنی رخ می دهد. بنابراین، برترین کار جهت درمان این عارضه، مصرف غذاهایی سرشار از این مواد معدنی است.

خوراکی های سرشار از پتاسیم: میوه ای که جهت مقابله با اسپاسم عضلانی بایستی بخشی از این رژیم باشد، موز است. مصرف روزانه موز مقادیر مورد احتیاج پتاسیم را برای بدن فراهم می سازد. غیر از موز، میوه هایی همانند آلو، زردآلو، خرما، انجیر، کیوی، پرتقال، پاپایا، هلو، کشمش، و غیره هم به مقابله با علائم اسپاسم یاری خواهند کرد. مصرف صیفی جاتی مانند سیب زمینی، اسفناج، گوجه فرنگی، چغندر، کاهو، قارچ، بامیه، و غیره هم جهت افراد مبتلا به کمبود پتاسیم توصیه می شود. عدس، انواع جوانه ها، لوبیا، بادام زمینی، و غیره هم سرشار از پتاسیم هستند و مفید بودن آنها جهت درمان این عارضه به اثبات رسیده است.

مواد غذایی غنی از کلسیم: در کنار پتاسیم، کمبود کلسیم هم موجب گرفتگی عضلانی می شود. از این رو، غذاهای غنی از کلسیم هم بایستی به اسم بخشی از رژیم غذایی قرار گیرند. انجیر خشک، شیر و محصولات لبنی مانند ماست، دوغ، پنیر، و هم گوشت و تخم مرغ شل نماینده های طبیعی عضلانی هستند که می توانید از آنها بهره ببرید. بادام، بذر کتان، دانه کنجد، سویا، جو، جعفری، و غیره هم منابع خوبی از کلسیم می باشند.

مواد غذایی غنی از مهمیم: در میان غذاهای غنی از مهمیم، غلات سبوس دار، آجیل و لوبیا هستند، که بایستی بخشی از رژیم غذایی افرادی باشند که از کمبود مهمیم رنج می برند. به همین ترتیب، سبزیجات برگ سبز، کدو تنبل، میوه هایی مانند آووکادو، موز، زردآلو، و غیره هم بایستی بطور چشمگیر در رژیم غذایی منظور شوند. ماهی و محصولات لبنی هم منبع خوبی از مهمیم می باشند. چنانچه در مقایسه با آب، نوشیدنی های گازدار بیشتری مصرف می کنید، در آن صورت مصرف این نوشیدنی های گازدار را کاهش داده و حتماً آب بیشتری بنوشید، تا ماهیچه های شما دچار گرفتگی نشوند.

مواد غذایی غنی از ویتامین E: بعلاوه ثابت شده است که ویتامین E در درمان اسپاسم عضلانی مفید می باشد. از جمله مواد غذایی سرشار از ویتامین E جهت درمان گرفتگی های عضلانی، جوانه گندم، روغن های گیاهی، دانه آفتابگردان، ماهی هایی چون شاه ماهی، ساردین، و غیره، بیکن بوقلمون، زرده تخم مرغ، بادام زمینی، فندق، و از آن جمله را می توان نام برد.

مواد غذایی غنی از ویتامین C : ویتامین C به بهبود و بازسازی عضلات جراحت دیده یاری می کند. این ویتامین بعلاوه در ساخت سیستم ایمنی قوی که به نوبه خود قادر به مقابله با گرفتگی عضلانی باشد، مفید است. مرکبات، کلم بروکسل، کلم بروکلی، فلفل شیرین، گریپ فروت، میوه کیوی، لیچی lychee، و غیره همگی منبع خوبی از ویتامین C هستند.

در کنار این مواد غذایی جهت یاری به اسپاسم های عضلانی، بعضی داروهای خانگی هم جهت این عارضه وجود دارند که ممکن است بخواهید آنها را امتحان کنید. به همان مقدار، مصرف مقادیر کافی آب در فواصل منظم برای درمان اسپاسم عضلانی مهم است. هیدراته یا آبدار نگه داشتن تمام مدت بدن جهت مقابله با گرفتگی عضلانی دارای اهمیت است.

منبع: راسخون
انتشار: 24 مهر 1400 بروزرسانی: 24 مهر 1400 گردآورنده: onedaynet.ir شناسه مطلب: 1782

به "خوراکی هایی که به درمان گرفتگی های عضلانی یاری می نمایند" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خوراکی هایی که به درمان گرفتگی های عضلانی یاری می نمایند"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید