خبرنگاران واکنش ها به معین هیات مذاکره کننده با طالبان در افغانستان

به گزارش مجله تور یک روزه، کابل - خبرنگاران - دولت افغانستان فهرست هیاتی از مذاکره کنندگان با طالبان را امروز آدینه با تغیراتی اندکی بار دیگر منتشر کرد که این اقدام با واکنش های مثبت و منفی در داخل این کشور روبرو شده است.

خبرنگاران واکنش ها به معین هیات مذاکره کننده با طالبان در افغانستان

چهارشنبه شب گذشته فهرستی از سوی بعضی مشاوران ریاست جمهوری افغانستان منتشر شد که اسامی افراد هیأت مذاکره نماینده با طالبان در آن قرار داشتند، اما این فهرست از طرف وزارت دولت در امور صلح تائید نشد.اکنون بار دیگر این فهرست با جابه جایی نام سه تن از افراد قبلی به عنوان فهرست نهایی منتشر شده است.

دولت افغانستان دراین زمینه خاطرنشان کرد: این گروه متشکل از نمایندگان دولت، زنان، احزاب سیاسی، علما، جوانان و جامعه مدنی است که به نمایندگی از مردم افغانستان با طالبان تبادل نظر خواهند کرد.

معصوم استانکزی رئیس سابق اداره امنیت ملی افغانستان رهبری این تیم را برعهده دارد و امین احمدی، ضراراحمدمقبل، محمدناطقی، حفیظ منصور، عبدالهادی ارغندیوال، باتور دوستم، خالد نور، نادرنادری، عبدالمتین بیگ، غیرت بهیر، حبیبه سرابی، فوزیه کوفی، فاطمه گیلانی، غلام فاروق مجروح، شریفه زرمتی، ایوب انصاری، رسول طالب، کلیم الله نقیبی، عنایت الله بلیغ، شهلافرید نیز افرادی هستند که در این فهرست قرار دارند.

محمدامین احمدی، محمدناطقی فاطمه گیلانی، حفیظ منصو، باتور دوستم افرادی هستند که نمایندگی تیم ثبات و همگرایی به رهبری عبدالله عبدالله را دارند.

گروه عبدالله عبدالله تا به امروز در باره فهرست منتشر شده به صورت رسمی واکنش نشان نداده است اما بعضی از اعضای ارشد این تیم گفته اند که 15 تن از افراد معین شده از اعضای گروه اشرف غنی هستند و صرفا پنج تن از آنان در فهرست مذاکره نمایندگان قرار دارند.

محمدامیراسماعیل خان از رهبران سابق جهادی این تیم را در برابر گروه طالبان در مذاکرات سیاسی و فنی ناتوان خوانده و گفته است که آنها نمی توانند از حق و حقوق سیاسی، مدنی، فرهنگی و اجتماعی مردم دفاع نمایند.

اسماعیل خان اضافه نمود: این افراد در خارج از کشور عظیم شده اند و هیچ آگاهی از جریان ها و شرایط کشور ندارند و نمی توانند در این مذاکره پیروز باشند.

سیداسحاق گیلانی هم در واکنش به معین هیأت مذاکره نماینده به رسانه های افغانستان گفت: کسانی باید شامل هیأت باشند که سالها با طالبان توسط سلاح، قلم و افکار خود مبارزه نموده اند و تیم معین شده توانایی و صلاحیت لازم را ندارد.

عبدالله قرلق معاون حزب جنبش ملی اسلامی افغانستان به رهبری عبدالرشید دوستم نیز دراین زمینه اظهار کرد : اگر تیم ثبات و همگرایی با این هیأت موافقت کند و ترکیب آن را بپذیرد، جنبش نیز راضی است.

حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار نیز از ترکیب این هیأت ابراز نگرانی نموده است، در حالی که نام غیرت بهیر از افراد شناخته شده این حزب در فهرست منتشر شده از طرف دولت وجود دارد.

جلال الدین شینواری از اعضای سابق رهبری طالبان نیز در این زمینه گفت: اگر تمام احزاب سیاسی افغانستان با این فهرست توافق نظر داشته باشند، طالبان هم این هیأت را خواهند پذیرفت.

محمدامین احمدی رئیس دانشگاه خصوصی ابن سینای کابل که در فهرست هیأت مذاکره نماینده قرار گرفته است، در صفحه فیسبوک خود ابراز امیدواری کرد: ترکیب هیأت از هر جهت بر اساس اجماع سیاسی حامیان نظام جمهوری باشند.

وی گفت: اعضای هیأت هرکدام از طرف یک جناح سیاسی پیشنهاد شده است و من نیز از طرف محمد کریم خلیلی رهبر حزب وحدت اسلامی و رئیس شورای عالی صلح به عنوان یک فرد غیر حزبی اما ملی پیشنهاد شده ام.

احمدی تأکید کرد: اگر در نهایت مامور انجام این وظیفه سنگین شوم براساس وجدان آزاد و اصول اساسی که به طور قاطع به آن باور دارم از همه مردم افغانستان در این مذاکرات نمایندگی می کنم و تلاش خواهم کرد که از آزادی و برابری همه شمول که به آن باور دارم دفاع کنم.

سهیل شاهین سخنگوی طالبان در قطر نیز گفت: تا به امروز دو نشست از راه دور به وسیله ویدئو کنفرانس بین آمریکا، طالبان، صلیب سرخ و دولت افغانستان برگزار شده است که در آن توافق انجام شده تا آزادی زندانیان طالبان از روز 31 ماه مارس جاری براساس فهرست طالبان از زندان بگرام شروع گردد. تنها چالش موجود در حال حاضر بحران سیاسی است که بین اشرف غنی و عبدالله پس از مراسم تحلیف هر دو طرف در 19 اسفند ماه ایجاد شده و کشور را به دو بخش تقسیم نموده است.

عبدالله عبدالله پس از ناکامی مایک پمپئو در کابل، روز گذشته (پنجشنبه) در کنفرانس مطبوعاتی پیشنهاد کرد که یک هیأت 3 تا پنج نفره از عظیمان افغانستان معین گردد تا آنها در مدت 10 روز آینده بحران موجود را حل نمایند.

منبع: ایرنا
انتشار: 26 اردیبهشت 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: onedaynet.ir شناسه مطلب: 869

به "خبرنگاران واکنش ها به معین هیات مذاکره کننده با طالبان در افغانستان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران واکنش ها به معین هیات مذاکره کننده با طالبان در افغانستان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید