با 5 کاربرد فناوری فتونیک در صنعت کشاورزی و غذا آشنا شوید خبرنگاران

به گزارش مجله تور یک روزه، فناوری فتونیک با استفاده از ویژگی سرعت و دقت منابع نوری به کشاورزان و متخصصان غذا برای بهبود محصولاتشان کمک چشمگیری می کند.

با 5 کاربرد فناوری فتونیک در صنعت کشاورزی و غذا آشنا شوید خبرنگاران

به گزارش گروه فناوری خبرنگاران به نقل از معاونت علمی و فناوری رییس جمهور؛ با استفاده از روش های پیشرفته سنجش نوری، فوتونیک می تواند به کشاورزان در مشخص سطح پروتئین در برداشت گندم، غربال کردن آلاینده ها در میوه ها، سبزیجات و کود های مورد استفاده و مشاهده کیفیت آب برای اندازه گیری سلامت دام، طیور و آبزیان یاری زیادی کند. به طور کلی، کاربرد های اپتیک و فوتونیک برای اهداف کشاورزی را می توان به تصویربرداری، طیف سنجی و ارتباطات پرسرعت اشاره کرد.

1. اندازه گیری های بزرگ مقیاس

سامانه هایی که با استفاده از فناوری های تشخیص نور و رادار ساخته شده اند، می توانند به یاری سیگنال های نوری برای نقشه برداری دقیق از زمین های بزرگ و مزارع استفاده شوند. به عنوان مثال می توان تجهیزات یادشده را در هواپیما نصب کرد تا میزان محصولات کشاورزی، پراکندگی ها و شرایط زمین را در مقیاس بزرگ در مناطق کشاورزی اندازه گیری کند.

2. سنجش ماهیت فرآورده ها

یکی دیگر از کاربرد های قابل توجه فناوری فوتونیک، ارتقای توانمندی توانایی سنجش و اندازه گیری مواد و اجزای محصولات، مانند عناصر موجود در غذا یا فرآورده کشاورزی است. این فناوری، در شناخت کامل از رفتار ها و خصوصیات مواد در اثر فعل و انفعال نور و مواد کاربرد های فراوانی دارد و تجزیه و تحلیل کمی و کیفی غذا یا محصولات کشاورزی را امکان پذیر می کند

3. بررسی کیفیت و ارزش مواد غذایی

با یاری طیف سنجی می توان خواص فرآورده های غذایی را که با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نیستند، مشاهده کرد. اطلاعات قابل اعتنایی هنگام تعامل نور با پدیده مورد مطالعه بدست می آید که اساس کار طیف سنجی را شکل می دهد. طیف سنجی بر اساس ماهیت برهم کنش بین منبع نور و نمونه طبقه بندی می شود.

4. تشخیص آلودگی ها

غذای آلوده سالانه بیش از دو میلیارد بیماری ایجاد می کند. روش های فناورانه حوزه فوتونیک بسیار کارآمدتر از تجزیه و تحلیل آزمایشگاه شیمیایی موجود برای اندازه گیری آلودگی مواد غذایی و آب هستند. زیرا فوتونیک قادر است دامنه مادون قرمز را مشاهده کند، جایی که به راحتی مولکول ها و ایزوتوپ های آلوده را می توان شناسایی کرد. خصوصیات مواد باقیمانده خطرناک در مواد غذایی با استفاده از طیف سنجی نوری امکان پذیر شده و می تواند در شناخت بهتر مواد غذایی و میزان آلودگی آن ها کارگشا باشد.

5. ارائه محصولات با ایجاد ارتباطات از راه دور

با توسعه فناوری فیبر نوری، کاربرد های حوزه اپتیک در دانش و فناوری ها به قدری گسترش یافت که حوزه فتونیک ابعاد گسترده کاربرد های خود را توسعه داد و حوزه هایی، چون الکترونیک، مخابرات، و فیزیک به یاری فتونیک توسعه یافتند. فناوری فتونیک در حوزه مخابرات مبتنی بر فیبر نوری کاربرد های بسیار زیادی یافته است. با استفاده از زیرساخت های پرسرعت ارتباطی، زمینه عرضه محصولات بر بستر نرم افزار های کاربردی و توسعه اقتصاد این حوزه ممکن شده است.

بنابراین، سهم فناوری فتونیک در برنامه های کشاورزی برای شناخت کمیت و کیفیت فرآورده ها، استقرار راهکار های نوآورانه و کارآمد در کشاورزی و برداشت محصول کیفی حائز اهمیت بالایی است.

به همین دلیل نیز ستاد توسعه فناوری های فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، از طرح های فناورانه و نوآورنه حوزه فتونیک با هدف تجاری سازی این طرح ها و یاری به توسعه این حوزه، منطبق با اولویت های فناورانه کشور حمایت می کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 9 فروردین 1400 بروزرسانی: 9 فروردین 1400 گردآورنده: onedaynet.ir شناسه مطلب: 1480

به "با 5 کاربرد فناوری فتونیک در صنعت کشاورزی و غذا آشنا شوید خبرنگاران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "با 5 کاربرد فناوری فتونیک در صنعت کشاورزی و غذا آشنا شوید خبرنگاران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید