رژیم غذایی سالم خطر بیماری چشمی را کاهش می دهد

به گزارش مجله تور یک روزه، نتایج یک مطالعه نشان می دهد الگوی رژیم غذایی شرقی با کاهش شیوع بیماری چشمی دژنراسیون ماکولا مرتبط است.

رژیم غذایی سالم خطر بیماری چشمی را کاهش می دهد

به گزارش خبرنگار مهر، تحقیق اخیر نشان می دهد رژیم غذایی بر خطر ابتلا به بیماری چشمی دژنراسیون ماکولا و روند پیشرفت آن تأثیر می گذارد.

دژنراسیون ماکولا یک بیماری چشمی مرتبط با افزایش سن است که موجب بروز نابینایی غیرقابل بازگشت در افراد 60 سال به بالا می شود.

این مطالعه شامل بررسی 18 تحقیق با کیفیت بالا در این زمینه بود. طبق این گزارش رژیم غذایی مدیترانه ای با کاهش ریسک روند پیشرفت این بیماری چشمی مرتبط است.

محققان دریافتند رژیم غذایی شرقی (با مصرف بیشتر سبزیجات، حبوبات، میوه، غلات کامل، گوجه فرنگی و غذاهای دریایی) موجب کاهش شیوع بیماری دژنراسیون ماکولا می شود، درحالی که رژیم غذایی غربی (با مصرف بیشتر گوشت قرمز، گوشت فراوری شده، محصولات لبنی پرچرب، سیب زمینی سرخ کرده، غلات تصفیه شده و تخم مرغ) خطر شیوع این بیماری چشمی را افزایش می دهد.

به گفته محققان، مصرف زیاد سبزیجات سرشار از کاروتنوئید و ماهی های چرب حاوی اسیدهای چرب امگا 3 برای افراد در معرض خطر ابتلاء به این بیماری چشمی سودمند است. رژیم غذایی دارای شاخص گلوکز بالا و مصرف الکل با افزایش ریسک ابتلاء به این بیماری مرتبط است.

نائوکو چپمن، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه اوکلند نیوزیلند، در این باره می گوید: بهبود کیفیت رژیم غذایی، افزایش مصرف مواد خوراکی حاوی مواد مغذی موردنیاز برای شبکیه چشم، و اجتناب از مصرف مواد خوراکی ایجادکننده آسیب اکسایشی، نقش مهمی در حفظ سلامت چشم در مقابل بیماری دژنراسیون ماکولا دارد.

منبع: همشهری آنلاین
انتشار: 15 مهر 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: onedaynet.ir شناسه مطلب: 322

به "رژیم غذایی سالم خطر بیماری چشمی را کاهش می دهد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "رژیم غذایی سالم خطر بیماری چشمی را کاهش می دهد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید