انجیر،ترکیبات، خواص و مضرات

به گزارش مجله تور یک روزه، انجیر به عنوان میوه ای که هم خوشمزه است و هم مغذی، قرن هاست که در سراسر دنیا محبوب است. مطالعات اخیر درباره خواص انجیر نشان داده اند که انجیر در درمان بسیاری از مسائل پزشکی، از دیابت گرفته تا اگزما، مفید است. بنابراین بهتر است انواع انجیر را به لیست خریدتان اضافه کنید.

انجیر،ترکیبات، خواص و مضرات

ترکیبات انجیر

انجیر میوه مغذی و خوش طعمی است، دارای مواد قندی، مواد ازته، چربی، مواد معدنی، آمینو اسید، آنزیم های مختلف و کاروتن می باشد.

در برگهای آن حدود 0/06 درصد مواد تلخی مانند فیکوسین Ficusin و برگاپتین Bergaptene وجود دارد.

شیره سفیدی که با شکستن شاخه های درخت انجیر و یا از میوه نارس آن خارج می گردد بسیار سمی است و اگر بر روی پوست زده گردد سلولها را از بین برده و میکشد. برگهای انجیر دارای کوسایداروتین Glycosiderutin می باشد.

در صد گرم انجیر رسیده و تازه مواد زیر موجود است : انرژی 80 کالری مواد قندی 4 گرم پروتئین 1/5 گرم چربی 0/5 گرم کلسیم 20 گرم فسفر 55 میلی گرم سدیم 35 میلی گرم پتاسیم 65 میلی گرم ویتامین آ 80 واحد ویتامین ب 1 0/2 میلی گرم ویتامین ب 3 0/7 میلی گرم ویتامین ث 2 میلی گرم ویتامین ث 25 میلی گرم {1}

انواع میوه انجیر

پنج گونه مشترک از انجیر وجود دارد، هر نوع، طعم و شیرینی خاصی دارد و انواع این میوه شامل:
1. انجیر سیاه
این انجیر پوستی سیاه و داخل صورتی رنگ است. آنها فوق العاده شیرین هستند.

برای خوردن به عنوان یک دسر و یا مخلوط کردن در کیک یا دستور العمل کوکی برای افزایش طعم مناسب هستند.

2. انجیر کادوتا- Kadotas
گوشت بنفش رنگ و پوستی سبز رنگ دارند. آنها در میان تمام گونه های انجیر کمترین شیرینی را دارند.
3. کالیمیرنا - انجیر Calimyrna
در خارج سبز مایل به زرد است و داخل آن، کهربایی است. آنها در مقایسه با انواع دیگری از انجیر بزرگتر هستند و عطر و طعم منحصر به فرد و قوی دارند.
4. انجیر ترکی قهوه ای
انجیر ترکی دارای پوست بنفش و گوشت قرمز است. عطر و طعم آنها ملایم و شیرین تر از انواع دیگر انجیرها است. آنها را در سالاد مصرف می نمایند.
5. آدریاتیک - انجیر Adriatic
دارای پوست سبز روشن هستند و در داخل آن صورتی است. آنها نیز به عنوان انجیر سفید نامیده می شوند زیرا بسیار سبک هستند.

آنها بسیار شیرین هستند و می توانند به عنوان یک دسر ساده میوه مصرف گردد. {2}

خواص انجیر

1- کاهش فشار خون
انجیر منبع خوب پتاسیم می باشد و همان طور که می دانیم، پتاسیم، عنصری است که برای کنترل فشار خون به کار می رود.

کمبود پتاسیم، مخصوصا وقتی که غذاها دارای میزان زیادی سدیم(نمک) باشند، می تواند موجب بالا رفتن فشار خون گردد.

2- کاهش وزن
انجیر، منبع خوبی از فیبرهای غذایی می باشد. فیبر، اثر مفیدی بر کاهش وزن دارد و گرسنگی را به تاخیر می اندازد.
3- جلوگیری از سرطان سینه
به خاطر داشتن فیبر بالا، از ابتلا به سرطان سینه جلوگیری می نماید.
4- بالا برنده تراکم استخوان
انجیر دارای میزان زیادی کلسیم (79 میلی گرم در 224 گرم انجیر) می باشد. تحقیقات نشان داده است که کلسیم در انجیر به همان میزان کلسیم موجود در شیر می باشد.

کلسیم، به عنوان بالا برنده تراکم استخوان شناخته شده است. به علاوه، پتاسیم موجود در انجیر، دفع ادراری کلسیم را کاهش می دهد.

پس انجیر یکی از برترین ها برای افزایش تراکم استخوان می باشد و از پوکی استخوان جلوگیری می نماید.

5- جلوگیری از ضعف عضلات
مطالعات نشان داده است که افرادی که روزانه 3 عدد یا بیشتر میوه مصرف می نمایند، ضعف و انحطاط عضلانی کمتری دارند.

6- انجیر منبع خوبی از منیزیم نیز می باشد.

7- ملین و ضد یبوست است.

8- به بهبود سرفه و نفس کشیدن راحت یاری می نماید.

9- انجیر تازه میزان کمی ویتامین C دارد و برترین منبع(نسبت به دیگر میوه ها) ویتامین B6 می باشد.

10- انجیر برای هضم بهتر غذا بسیار مفید است. برای کم خونی مفید است.

11- انجیر برای افراد دارای کلسترول بالا و اسید اوریک بالا ، بسیار مفید است.

12- تشنگی را از بین می برد.

13- انجیر به عنوان دارویی برای فراوری انرژی و قوی شدن به کار می رود.

14- انجیر برای افرادی که رشد غیر طبیعی دارند، بسیار مفید می باشد.

15- از سرطان روده جلوگیری می نماید. انجیر جلوی رشد سلول های سرطانی را می گیرد.

16- آنتی اکسیدان زیادی نسبت به سایر میوه ها دارد.

17- امگا 3 و امگا 6 دارد. پس برای سیستم اعصاب، مغز و قلب بسیار مفید می باشد.

18- سدیم کمی دارد.

19- انجیر برای بهبود سردرد، دندان درد ، تهوع، تب، نقرس، گوش درد ، سوختگی، معده درد، ورم چرکی(آبسه) ، بیماری های ریوی و بیماری های مقاربتی مفید است.

فواید برگ انجیر

ممکن است با خودتان فکر کنید که برگ انجیر به چه دردی می خورد. در برخی از کشورها، برگ انجیر، جزوی از غذا می باشد.

1- برگ انجیر برای دیابتی ها مفید است و میزان انسولین تزریقی مورد احتیاج برای شخص دیابتی را کم می نماید.

2- برگ انجیر را به آب جوش اضافه می نمایند و به عنوان مرهم برای درد به کار می برند.

3- برگ انجیر به پایین آوردن تری گلیسیرید خون یاری می نماید.

فواید شیره انجیر

1- شیره انجیر داروی خوبی برای افسردگی می باشد.

2- شیره انجیر، از بین برنده زگیل می باشد.

فواید انجیر خشک

1- انجیر خشک درمان نماینده نفخ و باد معده می باشد.

2- انجیر خشک نسبت به انجیر تازه، 5 برابر بیشتر کالری دارد.

3- انجیر خشک دارای میزان زیادی آهن می باشد. {3}

هشدارها

انجیر با میوه های اسیدی مانند پرتقال و گریپ فروت سازگار نیست.

مضرات

- انجیر برای کبدهای ضعیف مناسب نیست و آنهایی که کبد ضعیف دارند ، باید انجیر را با گردو بخورند.

- زیاده روی در مصرف انجیر باعث نفخ شکم و اسهال می گردد و برای چشم نیز مضر است.

- انجیر برای مبتلایان به بیماری قند مضّر است.

- انجیر برای مبتلایان به اختلال معده و روده مضّر است.

- زیاده روی در خوردن انجیر، برای معده و چشم زیان آور است و خنثی نماینده زیان آن، کرفس است.

خرید و نگهداری انجیر

موقع خرید انجیر دقت کنید که تازه و پوست آن صاف باشد. اگر بوی ترشیدگی می داد، آن را نخرید، زیرا این بو نشان می دهد که قند موجود در انجیر تخمیر و میوه خراب شده است.

انجیر تازه را حتماً باید در یخچال نگهداری کنید، ولی انجیر خشک را می توانید در یخچال یا در هوای اتاق نگهداری کنید.

البته باید در یک ظرف یا بسته بندی بدون هوا و رطوبت باشد که در اینصورت برای چندین ماه می توان آن را نگه داشت. {4}

پی نوشت:

1.www.drsaina.com

2.www.namnak.com

3.www.beytoote.com

4.www.7ganj.ir

منبع: راسخون
انتشار: 26 آبان 1400 بروزرسانی: 26 آبان 1400 گردآورنده: onedaynet.ir شناسه مطلب: 1820

به "انجیر،ترکیبات، خواص و مضرات" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "انجیر،ترکیبات، خواص و مضرات"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید