آبگوشت یکی از محبوب ترین غذاهای سنتی ایران

به گزارش مجله تور یک روزه، در این مقاله از معرفی برترین غذاهای ایرانی تصمیم گرفتیم تا شما را با آبگوشت که یکی از بی نظیر و محبوب ترین غذاهای سنی ایران است آشنا کنیم. پس اگر تصمیم دارید تا یک آبگوشت خوشمزه و با طعمی فراموش نشدی تهیه کنید تا انتهای این مقاله با مجله سفر و گردشگری خبرنگاران همراه باشید تا با طرز تهیه آبگوشت بیشتر آشنا شوید.

آبگوشت یکی از محبوب ترین غذاهای سنتی ایران

یکی از غذاهای اصیل ما ایرانیان که طعمی بی نظیر و عالی دارد، آبگوشت است. دستورات مختلفی برای تهیه آبگوشت وجود دارند که می توانید هر یک از آن ها را انتخاب کنید. علت اصلی محبوبیت این غذا، وجود مواد اولیه بسیار مفید و عالی است که سبب شده اند تا با غذایی مفید و مغذی روبه رو باشید. این غذا با ترشی، سبزی یا سالاد ترکیبی بسیار عالی را ایجاد می نماید و با نان سنگک طعم خاصی را ارائه می دهد. طرز تهیه آبگوشت ساده خانگی بسیار سهل است و می توانید برای بچه ها و دیگر اعضای خانواده خود این غذای مغذی را آماده و از خواص آن بهره مند شوید.

مواد لازم برای آبگوشت ساده خانگی

  • گوشت گوسفندی با استخوان : 300 الی 500 گرم
  • دنبه گوسفندی : 50 الی 100 گرم
  • سیب زمینی میانه : 2 تا 4 عدد
  • پیاز میانه: 2 عدد
  • گوجه فرنگی : 2 عدد
  • نخود: نصف لیوان
  • لوبیا سفید: نصف لیوان
  • رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
  • نمک فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
  • لیمو عمانی: 2 تا 3 عدد
  • ادویه آبگوشت: یک قاشق غذاخوری

طرز تهیه آبگوشت ساده خانگی در قابلمه

برای آن که بتوانید آبگوشتی لعاب دار و خوش طعمی بپزید، باید نکات مختلفی را رعایت کنید و همچین روند پیش رو را با دقت انجام دهید تا غذایی لذیذ را طبخ نمایید. در ادامه به روند تهیه آبگوشت ساده خانگی اشاره می کنیم.

اولین مرحله: فراهم کردن مواد اولیه

در این مرحله باید نخود و لوبیا که از محصولات نفاخ هستند را خیس کنید. 24 ساعت قبل از پخت نخود و لوبیا باید در آب خیسانده شوند و آب آن ها دو الی سه بار تعویض گردد تا نفخ موجود از بین برود.

دومین مرحله: پختن

گوشت باید به همراه پیاز، گوجه فرنگی، دنبه و حبوبات پخته گردد. در این مرحله باید پیاز و گوجه را چند تکه نموده و سپس با حبوبات موجود در قابلمه بریزید. گوشت و دنبه را نیز به محتویات داخل قابلمه اضافه کنید و سپس به میزان دوبرابر مواد موجود در قابلمه آب بریزید. شعله گاز را روشن نمایید و اجازه دهید تا آب به جوش بیاید. در ابتدا باید شعله گاز زیاد و پس از جوش آمدن آب، آن را کم کنید. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا گوشت و دیگر مواد موجود به خوبی پخته شوند.

سومین مرحله: افزودن سیب زمینی

به علت بافت متفاوت سیب زمینی، باید آن را دیرتر از دیگر اقلام به غذا اضافه کنید. پس از اطمینان از پخته شدن حبوبات و گوشت می بایست سیب زمینی را به مواد اضافه نمایید. افزودن سیب زمینی سلیقه ای است و بعضی از افراد آن را با پوست و بعضی دیگر بدون پوست اضافه می نمایند. در صورتی که پوست سیب زمینی ها را بگیرید و آن ها را به دو نیم نمایید، لعابی بی نظیر در آبگوشت ایجاد می گردد.

چهارمین مرحله: افزودن مزه ها

در این مرحله تقریباً آبگوشت شما آماده شده است و باید مزه و طعم غذا را تنظیم کنید. نمک، رب گوجه، لیمو عمانی، ادویه آبگوشت و زردچوبه را به محتویات داخل قابلمه اضافه کنید. توجه داشته باشید که لیمو عمانی تلخ است و قبل از اضافه کردن به قابلمه باید آن را درون آب خیس نمایید تا تلخی موجود از بین برود. بعضی از افراد بعد از یک ساعت که طعم و عطر لیمو خارج شد، آن را از قابلمه خارج می نمایند تا طعم آن به سمت تلخی متمایل نگردد. در این مرحله اگر آبگوشت شما به خوبی جا افتاده بود، می توانید آن را نوش جان کنید.

طرز تهیه آبگوشت ساده خانگی در زودپز

بعضی از افراد به علت نداشتن زمان کافی، علاقه مند هستند تا در زودپز آبگوشتی عالی را تهیه نمایند. در این شرایط دو راه پیش روی شما قرار دارند که می توانید هر یک را انتخاب نمایید.

در روش اول می توانید تمامی مواد اولیه را درون زودپز بریزید و پس از یک ساعت شاهد آبگوشی جا افتاده باشید.

در روش دوم نیز می بایست در سه مرحله آبگوشت خود را آماده کنید. در مرحله اول گوشت، حبوبات، آب و ادویه جات را درون زودپز بریزید و پس از نیم ساعت درب آن را باز کنید؛ سپس سیب زمینی و گوجه فرنگی را اضافه نمایید و 15 دقیقه بعد آن را خاموش کنید تا مواد به خوبی پخته شوند. در مرحله آخر نیز لیمو عمانی و نمک را اضافه کنید و پس از ده دقیقه غذای شما آماده خواهد بود.

بدون شک روش دوم کیفیت بالاتری دارد و اقلام موجود نظیر سیب زمینی یا حبوبات بافت خود را از دست نمی دهند.

طرز تهیه آبگوشت ساده خانگی مرغ

بعضی از افراد به گوشت گوسفندی علاقه مند نیستند و گوشت مرغ برای آن ها دل انگیزتر است. مرغ می تواند در آبگوشت طعمی متفاوت را نسبت به گوشت ایجاد کند و بدون شک این نوع از آبگوشت نیز طعمی عالی خواهد داشت. برای آبگوشت ساده خانگی مرغ، روند ساده تری پیش روی شما واقع شده است و دقیقاً باید همچون آبگوشت با گوشت گوسفندی پیش بروید و به جای اضافه کردن گوشت، از مرغ استفاده نمایید. برای تهیه آبگوشت ساده خانگی مرغ باید مراحل زیر را طی کنید.

  1. ابتدا حبوبات را خیس نمایید تا نفخ آن از بین برود. بهتر است 24 ساعت قبل از پخت، آن ها را بخیسانید.
  2. پس از پخت حبوبات، مرغ را به آن اضافه کنید که اضافه کردن مرغ باید حدود یک الی یک ساعت ونیم پس از پخت حبوبات باشد.
  3. به علت کوتاه بودن زمان پخت مرغ می توانید سیب زمینی و گوجه فرنگی را نیز به محتویات داخل قابلمه اضافه کنید تا لعاب خوبی در آبگوشت ایجاد گردد.
  4. پیاز را نیز همراه با رب گوجه فرنگی به محتویات موجود اضافه کنید و اجازه دهید تا آبگوشت به خوبی پخته گردد.
  5. در این مرحله می توانید ادویه جات و نمک غذا را نیز اضافه کنید و نیم ساعت اجازه دهید تا به خوبی طعم و عطر غذا به مشام برسد.
  6. نکته مهم این است که در آبگوشت خانگی مرغ بهتر است از لیمو عمانی استفاده نکنید تا غذا طعم سوپ را به خود نگیرد.

نکات طلایی طرز تهیه آبگوشت ساده خانگی

در زمان تهیه آبگوشت ساده خانگی باید نکات مختلفی را در نظر بگیرید تا طعم این غذا بهتر از همواره گردد.

  • این غذای لذیذ باید به صورت ملایم و آهسته پخته گردد و به زمانی در حدود 4 الی 5 ساعت احتیاج دارد تا به خوبی جا بیفتد. در این شرایط هرگز عجله نداشته باشید و سعی کنید تا شعله گاز را کم نمایید و اجازه دهید تا آبگوشت شما به آرامی پخته گردد.
  • قابلمه مورد احتیاج برای آبگوشت اهمیت بسیاری ندارد و می توانید در هر قابلمه ای آن را بپزید؛ اما اگر آبگوشت در طرف سنگی تهیه گردد، طعمی بی نظیر خواهد داشت. ظروف چدنی و مسی نیز می توانند برای تهیه آبگوشت گزینه های بسیار خوبی باشند.
  • استفاده از ادویه آبگوشت الزامی نیست؛ اما اگر از آن استفاده کنید، بدون شک طعمی نوستالژی را خواهید چشید.
  • بهتر است برای طبخ آبگوشت از گوشت گوسفندی با استخوان استفاده کنید یا می توانید قلم گوسفندی نیز به آبگوشت اضافه نموده تا مزه غذا را تغییر دهید.
  • پس از اضافه کردن گوشت در صورت ایجاد کف روی آبگوشت، می توانید کف موجود را با قاشق بردارید و آن را دور بریزید.
  • اگر تمایل دارید تا رنگ آبگوشت شما بهتر باشد می توانید رب گوجه را درون کمی روغن تفت دهید و سپس به آبگوشت خود اضافه کنید.
  • می توانید در کنار زردچوبه و ادویه آبگوشت از ادویه های دیگری نیز استفاده کنید و طعم آبگوشت را تغییر دهید.

سوالات متداول

  • مدت زمان پخت آبگوشت در قابلمه و زودپز چقدر است؟

اگر تمایل داشته باشید تا آبگوشت را در قابلمه تهیه کنید، به زمانی حدوداً 5 ساعته احتیاج خواهید داشت و در صورتی که تمایل به تهیه آبگوشت در زودپز دارید، طی یک الی یک ساعت و پانزده دقیقه آبگوشتی لعاب دار را خواهید چشید.

  • نوع گوشت انتخابی برای آبگوشت اهمیت دارد؟

بله؛ گوشت باید از نوع گوسفندی و با استخوان و دنبه باشد تا طعم غذا بهتر و لذیذتر گردد.

آیا می توان از گوشت های دیگری نیز برای تهیه آبگوشت استفاده کرد؟

بدون شک بله؛ شما می توانید با توجه به ذائقه خود از گوشت مرغ، شترمرغ و… استفاده کنید؛ اما باید به مدت زمان مورد احتیاج برای پخت گوشت مورد استفاده دقت نمایید.

سخن پایانی

با توجه به وجود خواص بی نظیر در آبگوشت می توانید این غذای اصیل را در منزل تهیه کنید. آبگوشت هم با گوشت گوسفندی و هم با گوشت مرغ قابل تهیه است و این موضوع به ذائقه و سلیقه شما بستگی دارد. مواد اولیه این غذای بی نظیر شامل گوشت، حبوبات، سیب زمینی، پیاز و… می شوند که می توانید با روندی تعیین این مواد را با یکدیگر ادغام و غذایی مقوی را تهیه نمایید. در طرز تهیه آبگوشت ساده خانگی می توانید هم از قابلمه و هم از زودپز استفاده کنید. استفاده از ادویه آبگوشت می تواند طعمی نوستالژی را ایجاد کند و شما را مهمان طعمی متفاوت سازد.

منبع: تاپ تراول
انتشار: 25 مهر 1403 بروزرسانی: 25 مهر 1403 گردآورنده: onedaynet.ir شناسه مطلب: 2301

به "آبگوشت یکی از محبوب ترین غذاهای سنتی ایران" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آبگوشت یکی از محبوب ترین غذاهای سنتی ایران"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید