علائم خستگی آدرنال که اغلب نادیده گرفته می گردد

به گزارش مجله تور یک روزه، خبرنگاران: هر چند غدد آدرنال یا فوق کلیوی تان کوچک اند، اما نقش مهمی در فراوری و تنظیم هورمون هایی که همه چیز را کنترل می نمایند دارند، از هورمون های کنترل نماینده فشار خون گرفته تا متابولیسم و سیستم ایمنی و عملکرد تناسلی. غدد آدرنال شما دقیقا بالای کلیه های تان هستند و به طور کلی به طور موثر به وظایف گوناگون خود عمل می نمایند.

علائم خستگی آدرنال که اغلب نادیده گرفته می گردد

کورتیزول یکی از اصلی ترین هورمون هایی است که توسط غدد آدرنال فراوری شده و انرژی تان را تنظیم می نماید.

کورتیزول به طور معمول صبح ها بالا می رود تا شما را از خواب بیدار کند. سپس تدریجا در طول روز کورتیزول پایین می آید و شب به پایین ترین حد خود می رسد تا بتوانید خوب بخوابید. کورتیزول تنظیم نماینده قند خون و فشار خون، به عنوان بخشی از واکنش بدن نسبت به استرس نیز هست.

شواهدی نیز وجود دارد که نشان می دهد استرس مزمن می تواند منجر گردد غدد آدرنال بعضی از هورمون ها را به اندازه کافی فراوری ننمایند. تئوری که وجود دارد این است که غدد آنقدر تحت فشار کار قرار می گیرند که عملکردشان آغاز به افت می نماید که به آن خستگی آدرنال می گویند. در این مطلب به شما می گوییم علائم هشداردهنده خستگی آدرنال که خیلی از افراد ممکن است به آن بی توجه باشند را به شما می گوییم.

خستگی

اگر از خواب بیدار می شوید، اما احساس خستگی می کنید یا زمانی که وقت خواب نیست خواب تان می گیرد دچار احساس خستگی غیرمعمول هستید. البته خستگی علامتی است که گاهی می تواند با اختلالات مزمن مانند لوپوس و فیبرومیالژیا و یا با سلامت روان مثلا افسردگی مرتبط باشد. اما خستگی آدرنال نیز یکی از علت هایی است که باید آنالیز گردد.

هوس شیرینی و شوری

هوس شوری یا شیرین داشتن می تواند نشاندهنده خستگی آدرنال باشد مگر اینکه علت واضح دیگری برایش وجود داشته باشد، مثلا تنش پیش از قاعدگی. اگر در عملکرد غدد آدرنال مسئله ای ایجاد گردد بدن تان طالب خوراکی های شیرین یا شور می گردد تا بتواند کمبود منابع خود را تامین کند.

فشار خون پایین و احساس غش و ضعف

غدد آدرنال شما فشار خون تان را تنظیم می نمایند، بنابراین اگر بدن تان در وضعیت کمبود مینرالوکورتیکوئید ها باشد، ممکن است ناگهان احساس کنید در حال غش کردن هستید. حالات شما ممکن است به صورت سرگیجه، احساس سبُکی در سر هنگام از جا بلند شدن و یا حتی غش کردن باشد. این هم امکان دارد که این علائم را احساس نکنید، اما متوجه شوید فشار خون تان به طرز غیرعادی پایین است.

کاهش وزن بی دلیل

خیلی از افراد مدام در حال کوشش برای وزن کم کردن هستند. اما اگر متوجه شدید پنج درصد از وزن بدن تان در عرض تقریبا نیمی از سال، بدون اقدام خاصی کاهش یافته است پس باید حتما این مسئله را با پزشک خود مطرح کنید. خستگی آدرنال و سایر مسائل غدد آدرنال مانند بیماری آدیسون، ممکن است علت این کاهش وزن باشند. فقط یک سری آزمایشات کامل می توانند سبب تشخیص دقیق شوند.

شکم درد

شکم درد از عارضه هایی است که دلایل بسیار گوناگونی می تواند داشته باشد، مثلا نفخ، انگل یا پریود. اما اگر بیش از یک روز دچار شکم درد مداوم هستید (یا چند ساعت است که درد شدید دارید) باید به پزشک مراجعه کنید. گرفتگی های شکم اگر همراه با دیگر علائم گفته شده در این لیست باشد قطعا به نارسایی غدد آدرنال تان مربوط است. اگر غدد آدرنال نتوانند به میزان کافی گلوکوکورتیکوئید فراوری نمایند دچار مشکل جدی در گوارش خواهید شد.

درد های عمومی

آیا تمام مدت احساس بدن درد دارید؟ اگر تشخیص بیماری دیگری که توجیه نماینده این درد ها باشد در موردتان داده نشده و آنفلوآنزا هم ندارید، پس باید از جهت خستگی آدرنال آنالیز شوید. غدد آدرنال شما در عملکرد سیستم ایمنی تان و فرایند های التهابی بدن تان نقش دارند؛ بنابراین ممکن است در نهایت دچار التهاب هایی شوید که سبب درد مفاصل و درد در بافت های همبند می شوند.

اسهال، تهوع و استفراغ بی دلیل

اگر اسهال، تهوع و یا استفراغ تان نتیجه خستگی آدرنال یا نارسایی غدد آدرنال باشد، این علائم باید همراه با شکم دردی که در بالا گفتیم باشند. گلوکوکورتیکوئید ها کنترل می نمایند که غذایی که می خورید چه زمانی و چگونه به انرژی تبدیل شوند. اگر در بدن تان به اندازه کافی از این هورمون ها نداشته باشید، فرایند طبیعی گوارش تان دچار اختلال خواهد شد. استفراغ یا مدفوع آبکی نشان می دهد که باید به پزشک مراجعه کنید.

نوسانات خلقی

افسردگی و تحریک پذیری از شایع ترین تغییرات خلقی مرتبط با غدد آدرنال هستند. این علائم ممکن است نتیجه مستقیم عدم تعادل هورمونی یا علائم ثانوی ناشی از احساس درد و ناراحتی مداوم و خواب ناآرام باشند.

علائمی که گفته شد همگی با عارضه خستگی آدرنال ارتباط دارند و خیلی از افراد از آن ها غافلند.

اما همین علائم می توانند با سایر مسائل غدد آدرنال مانند بیماری آدیسون یا خیلی از بیماری های خود ایمنی دیگر نیز مرتبط باشند؛ بنابراین مهم است که آنالیز های کامل انجام شوند تا روند درمانی مناسب تجویز گردد. خیلی از پزشکان عقیده دارند یکی از چیز هایی که می تواند به برگرداندن عملکرد غدد آدرنال به شرایط نرمال یاری کند کاهش استرس است.

راه چاره های خانگی برای درمان خستگی آدرنال

رژیم غذایی

رژیم غذایی مناسب برای عارضه خستگی آدرنال شامل دستورالعمل های رژیم های غذایی متعادل می گردد که بر اساس مصرف مواد غذایی زیر است:

  • غذا های پُرپروتئین
  • غلات کامل

سبزیجات در ضمن به کاهش مصرف مواد غذایی زیر توصیه شده است:

  • کربوهیدرات های ساده به خصوص قند
  • غذا های فرآوری شده
  • غذا های سرخ شده
  • کافئین

کاهش استرس

تئوری خستگی آدرنال بر اساس استرس زیاد است. از مدیتیشن، تمرینات تنفس عمیق، ورزش منظم و دوری از ابزار های الکترونیکی برای کاهش استرس تان یاری بگیرید. یک راه بسیار خوب دیگر برای تنظیم کورتیزول و کاهش استرس یوگاست که هم روح و روان تان را آرام تر می نماید و هم سطح تمرکز و هوشیاری تان را بالاتر می برد.

ویتامین ها و املاح رژیم غذایی تان را با مکمل های ویتامین B5، B6 و B12، ویتامین C و منیزیم کامل کنید. البته پیش از مصرف هر یک از این مکمل ها ابتدا با پزشک تان مشورت نمایید.

بهبود عادات خواب

نزدیک به زمان خواب کافئین مصرف نکنید و هر شب سر ساعت مشخصی به رختخواب بروید. روش های بهبود کیفیت خواب شامل ریلکسیشن پیش از خواب، استفاده نکردن از ابزار های الکترونیکی حداقل دو ساعت قبل از خواب، تاریک و خنک بودن اتاق خواب و خوردن شام پروتئین دار و سالم می گردد.

استفاده از نور خورشید و هوای تازه

به طبیعت بروید و با پای برهنه روی چمن و سنگ و ماسه و ... قدم بزنید، هوای تازه و تمیز تنفس کنید و استرس و تنش را از بدن تان دور نمایید. سپری کردن زمان بیشتر زیر نور خورشید باعث می گردد بدن تان ویتامین D بسازد. ویتامین D مسئول تنظیم بیش از 200 راستا ژنتیکی است.

منابع: thelawofattraction ،healthline

منبع: برترین ها
انتشار: 17 آبان 1398 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: onedaynet.ir شناسه مطلب: 429

به "علائم خستگی آدرنال که اغلب نادیده گرفته می گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "علائم خستگی آدرنال که اغلب نادیده گرفته می گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید