سعیدی، نماینده مجلس: 684 روستای جنوب سیستان و بلوچستان فاقد اینترنت و 96 روستا فاقد ارتباط تلفنی است
به گزارش مجله تور یک روزه، مشخص الدین سعیدی گفت: بسیاری از روستاهای بالای 20 خانوار استان سیستان و بلوچستان حتی تلفن هم ندارند و در روستاهایی بالغ بر هزار نفر جمعیت هیچ ارتباط مناسبی وجود ندارد.
نماینده مردم شهرستانهای چابهار، نیکشهر، دشتیاری، کنارک، قصرقند و زرآباد در مجلس شورای اسلامی گفت: 684 روستای بالای 20 و 50 خانوار و حتی بیش از هزار نفر جمعیت در 6 شهرستان جنوب بلوچستان فاقد اینترنت و بیش از 96 روستا هیچگونه ارتباط تلفنی ندارند، بعضا برای یک ارتباط تلفنی مردم به بالای کوهها می روند که این امر با همه خدماتی که نظام در نقاط مختلف دارد زیبنده نیست.
به گزارش ایسنا، تعیین الدین سعیدی اظهار کرد: بیش از 200 سایت تلفن همراه در جنوب سیستان و بلوچستان و نقاط ساحلی گواتر و پسابندر تا درک زرآباد احتیاجمند اتصال به اینترنت پرسرعت هستند و سالها قشرهای مختلف مردم و به ویژه جوانان چشم انتظار رفع مسائل ارتباطی هستند و حتی بعضی از دکل های تلفن چندین ماه نصب شده اند و خبری از راه اندازی و افتتاح آن نیست.
وی گفت: بعضی سایت های تلفن همراه در 6 شهرستان جنوب استان شامل چابهار، نیکشهر، دشتیاری، کنارک، قصرقند و زرآباد نصب شده اند و فقط ارتباط تلفنی دارند و احتیاجمند اتصال به اینترنت پرسرعت هستند تا بخشی از مسائل قشرهای مختلف مردم به ویژه جوانان، دانشجویان و دانش آموزان در منطقه ها مختلف روستایی مرتفع گردد.
وی اضافه نمود: طبق آمار اداره مخابرات و اداره کل ارتباطات و فناوری اطلاعات فقط در بخش مرکزی نیکشهر در مجموع 61 سایت تلفن در نقاط شهری و روستایی و بین جاده ای فعال است که فقط 14 سایت دارای اینترنت پرسرعت 4G و چهار سایت دارای اینترنت 3G هستند که احتیاج است 47 سایت فاقد اینترنت پرسرعت هر چه سریعتر تامین اعتبار و دارای اینترنت 4G شوند.
نماینده مردم حوزه انتخابیه چابهار در مجلس با اشاره به اینکه در مجموع 41 روستای بالای 20 خانوار در بخش مرکزی نیکشهر فاقد اینترنت و 18 روستا بالای 20 خانوار هیچ گونه ارتباط تلفنی ندارند، اظهار داشت: اگر تمام روستاها بالای 20 خانوار و هم زیر 20 خانوار بخش مرکزی را آنالیز کنیم از مجموع 138 روستا، 72 روستا فاقد اینترنت هستند.
وی بر تکمیل فیبر نوری محورهای نیکشهر تاکید نمود و گفت: بسیاری از روستاهای بالای 20 خانوار استان سیستان و بلوچستان حتی تلفن هم ندارند و در روستاهایی بالغ بر هزار نفر جمعیت هیچ ارتباط مناسبی وجود ندارد.
وی ادامه داد: تلفن و اینترنت احتیاج اصلی مردم است و سیستان و بلوچستان از ضعیف ترین استانها در حوزه تلفن و اینترنت است.
نماینده مردم شهرستانهای چابهار، نیکشهر، دشتیاری، کنارک، قصرقند و زرآباد در مجلس شورای اسلامی گفت: محدوده اصلی سرمایه گذاری در چابهار یعنی پیکره صنعتی منطقه آزادچابهار فاقد تلفن و اینترنت است بقیه روستاهای دور دست بماند این خود گواه برا ضعیف بودن زیرساختهای تلفن و اینترنت در جنوب سیستان و بلوچستان است.
سعیدی با اشاره به اینکه مسوولان همواره قول می دهند مسائل تلفن و اینترنت را رفع می نمایند ولی صدها روستای بالای هزار نفر جمعیت در رویای استفاده از اینترنت هستند ولی به آن دست پیدا نمی نمایند، اضافه نمود: حتی کارگاه راه آهن نیکشهر در محدوده دهستان مهبان نیکشهر با 600 کارگر و مهندس فاقد حتی تلفن برای ارتباط ساده است تا کارگران با خانواده ارتباط داشته باشند اگر این محرومیت نیست پس چی باید نامش را بگذاریم.
وی به فقر شدید ارتباط تلفنی و اینترنت در محورهای مواصلاتی و حتی جاده ترانزیتی چابهار- نیکشهر به ایرانشهر و چابهار به نوبندیان و راسک و محور ساحلی گواتر تا زرآباد اشاره و اضافه نمود: در این محدوده تلفن و اینترنت وجود ندارد و نوار ساحلی هم فاقد اینترنت و تلفن است.
وی نبود اینترنت و حتی تلفن در منطقه ها گردشگری، سرمایه گذاری و روستاهای بزرگ و کوچک و منطقه های نظیر گرگان از توابع نیکشهر، منطقه کاجو قصرقند، حوزه روستاهای بخش ساربوک، منطقه پیرسهراب، بخش کهیر، منطقه زرآباد، منطقه ها باهو و دشتیاری، نوبندیان، پلان و بخش تلنگ را ضعف بزرگی دانست و گفت: امیدوارم در آینده ای نزدیک مسائل و مسائل حوزه تلفن و اینترنت کمتر گردد و با ورود اپراتورهای همراه اول، ایرانسل و رایتل شاهد توسعه و حل مسائل ارتباطی مردم باشیم.
منبع: عصر ایران