روغن کانولا سالم تر است یا روغن نباتی؟
به گزارش مجله تور یک روزه، روغن کانولا و روغن نباتی مزه و کاربرد های مشابه دارند؛ اما کدام سالم تر هستند و برای سلامتی ما مفیدند؟ ایرنا زندگی در این باره می نویسد.
کانولا در مقابل روغن نباتی
به گزارش د هلثی، بهتر است یاد بگیریم چگونه سالم خرید کنیم و غذا بپزیم تا سلامتی خود را در مدت زمان بیشتری حفظ کنیم. پخت و پز با روغن کانولا و روغن نباتی طعم هایی مشابه یکدیگر دارد و هر دو روغن محبوب هستند. اما فقط به این دلیل که چیزی محبوب است به این معنا نیست که سالم است. در ادامه مستندات متخصصان رژیم غذایی و سرآشپزان را در مورد شباهت ها و تفاوت های بین روغن نباتی و کانولا و همچنین مزایای بهداشتی و ارزش غذایی آن ها را می خوانیم.
روغن کانولا چیست؟
در دهه 1960 پرورش دهندگان گیاه کانولا (در کانادا) از روش های پرورش سنتی برای کاهش اروسیک اسید و گلوکوسینولات ها (سطح امن خوراکی) در گیاه کانولا استفاده می کردند. در آزمایشات، اروسیک اسید منجر به رسوب چربی ها در قلب حیوانات آزمایشگاهی شد.
تصور بر این بود که در وعده غذایی کانولا که به حیوانات تغذیه می شوند، گلوکوسینلات ها (موجود در روغن) به بیماری های کبد منجر شود و موجب افزایش وزن در آن ها شود. بعد از آن آزمایش با اصلاحات ژنتیکی که در دانه های روغنی کانولا انجام شد، این گیاه به عنوان روغنی با اسیدیته کم شناخته شد. در واقع کانولا مخفف عبارت روغن کانادایی با اسید کم است. امروزه بیش از 90 درصد روغن های کانولا در آمریکا دستخوش اصلاح ژنتیکی قرار گرفتند.
مثبت و منفی روغن کانولا
روغن کانولا دارای ظرفیت گرمایی بالایی به مقدار 468 درجه فارنهایت است و این بدان معناست که می توان از آن برای پخت و پز با حرارت بالا با خیال راحت استفاده کنیم. بسکمک از سرآشپزان روغن کانولا را یکی از عناصر مهم در آشپزخانه خود می دانند.
روغن های گیاهی 410 درجه فارنهایت ظرفیت گرمایی دارند؛ بنابراین روغن کانولا انتخاب بهتری برای سرآشپزان حرفه است. زیرا در دمای بالا نمی سوزد و طعم غذا را حفظ می کند. روغن کانولا تنها حاوی 1 گرم چربی اشباع و منبعی از امگا3 است. کارشناس تغذیه ای مک دونالد می گوید: این روغن حاوی مقدار بالایی فیتوسترول است که به کاهش جذب کلسترول در بدن کمک می کند. محتوای چربی تک اشباع قابل مقایسه با مقدار موجود در روغن زیتون است.
روغن نباتی چیست؟
روغن نباتی را می توان از انواع روغن ها ساخت. منابع روغنی اولیه شامل بادام زمینی، سویا یا دانه های روغن خوراکی مانند دانه های گل آفتابگردان، انگور یا ذرت است. روغن نباتی همچنین می تواند حاوی دانه پنبه یا روغن نخل باشد. روغن نباتی می خواهد که به عنوان یک روغن همه منظوره شناخته شود. این روغن در پخت و پز روزمره و همچنین برای چرب کردن تابه ها به خوبی مورد استفاده قرار می گیرد. از آنجا که مخلوطی از روغن نباتی بسیار متغیر هستند، ظرفیت گرمایی های متفاوت در یک روغن نباتی وجود دارد.
به گزارش موسسه فناوری مواد غذایی، روغن سویا به عنوان مثال نقطه جوش 495 درجه فارنهایت دارد در حالی که روغن ذرت دارای نقطه جوش 450 درجه فارنهایت است. با توجه به مخلوط های مختلف روغن نباتی، ممکن است در گرمای بالا بوی سوختگی دهد و طعم غذا را تغییر دهد.
مثبت و منفی روغن نباتی
روغن های نباتی حاوی 2 گرم چربی اشباع شده است و مانند روغن کانولا، روغن نباتی طعم خنثی دارد. روغن های نباتی در آشپزخانه ها همه کاره هستند. یکی از نقاط مثبت روغن نباتی، قیمت آن است. هر آشپزخانه ای باید یک روغن نباتی همه منظوره، کم هزینه، بدون طعم و ماندگاری طولانی داشته باشد.
منبع: فرارو