15 راه چاره برای افزایش میزان رضایت از زندگی

به گزارش مجله تور یک روزه، همه ما گاهی اوقات به این فکر افتاده ایم که آیا اصلاً این زندگی ارزشی دارد؟ بسیاری از افراد ارزش زندگی را در رفاه و آسودگی کامل می بینند و اگر از لحاظ مادی، روحی و… تأمین نباشند، نه تنها ارزشی برای زندگی قائل نیستند، بلکه هیچگونه رضایتی از آن ندارند. اغلب فراموش می کنیم که دلیل اصلی راضیت از زندگی، باید همین زنده بودن باشد. در واقع وقتی صحبت از رضایت از زندگی به میان می آید، به این معنا نیست که همه چیز باید کامل باشد. در ادامه راهکارهایی ساده را برای افزایش میزان رضایت مندی از زندگی معرفی می کنیم. با ما همراه باشید.

15 راه چاره برای افزایش میزان رضایت از زندگی

روش های کسب رضایت از زندگی

باید پذیرفت که چیزهایی در زندگی هست که نمی توان به دست آورد. چیزهایی که داشتن آن ها احتمالاً لبخندی عظیم بر لبان مان می نشاند، اما نباید ملاکی برای شادمان یا ناراحت شدن به حساب آیند. با این وجود، اگر هنوز احساس ناخوشایندی دارید، باید تغییراتی در زندگی خود به وجود بیاورید.

کسب رضایت از زندگی

1. منتظر معجزه نباشید

اگر منتظر کسی هستید تا تغییری در زندگی شما به وجود آورد و موجب بهبود شرایط تان گردد، بدانید که چنین فردی وجود ندارد و این اتفاق هرگز نخواهد افتاد! خودتان باید این تغییر را ایجاد کنید. عاقلانه بیندیشید و جهتی برای زندگی پیدا کنید. به جای انتظار برای وقوع معجزه ای از جانب دیگران، خودتان دست به کار شوید.

2. افکار منفی را دور بریزید

افکار منفی تنها باعث ایجاد احساسات بد هستند و نتیجه ای جز ناراحتی ندارند. برای برطرف ناراحتی و احساسات بد، شکرگزاری را تمرین کنید و نسبت به داشته های خود قدردان باشید. برای این کار سعی کنید به جای حسادت و احساس کمبود دائمی، شکرگزاری و قناعت پیشه کنید. این امر می تواند باعث ایجاد رضایت از زندگی گردد.

اپرا وینفری، تهیه نماینده و مجری آمریکایی، در این رابطه می گوید: اگر به داشته های خود چشم داشته باشید، همیشه شادمان و قانع خواهید بود، اما اگر چشم به کمبودهای تان داشته باشید، هرگز از زندگی راضی نخواهید شد و همیشه طمع آزارتان خواهد داد.

توصیه می کنیم لیستی از دارایی ها و موجبات شادی تان تهیه کنید و آن را در جایی قابل مشاهده نصب کنید. جایی که هر روز این لیست را ببینید و هرازگاهی چیزی جدید به آن اضافه کنید. به این صورت خواهید دید که زندگی پر از خوبی و دل خوشی است.

3. گذشته را فراموش کنید

اتفاقاتی مانند اخراج از شغل، شکست در روابط عاطفی، شکست در کنکور و… ممکن است برای هر کدام از ما افتاده باشد. شاید فکر کنید همه چشم به گذشته شما دارند و بابت آن تحقیر خواهید شد، اما بدانید که کسی به گذشته اهمیتی نمی دهد. آنچه در حال حاضر هستید، مهم تر است. به علاوه، میلیون ها نفر در این جهان وجود دارند که حتی نمی دانند گذشته شما چه بوده است.

اگر گذشته مانعی برای شادی و پیشرفت شماست، سعی کنید از آن رها شوید. سعی کنید گذشته را فراموش کنید، اما اگر به تنهایی قادر به انجام آن نیستید، می توانید به کمک مشاور یا روان شناس، به راحتی از شر آن خلاص شوید.

زمان را تلف نکنید

4. زمان را تلف نکنید

چند ساعت در هفته وقت خود را صرف مسائل بی فایده می کنید؟ به یاد داشته باشید که زمان ارزشمندترین دارایی ماست و به هیچ وجه نباید به بطالت بگذرد. اگر وقت خود را بی فایده می گذرانید، برنامه ای برای روزهای خود تنظیم کنید تا در مدیریت زمان کمی کمک تان کند. برای اینکار می توانید با هدف گذاری عاقلانه، کارهای روزانه خود را بنویسید و سعی کنید طبق آن برنامه پیش بروید.

همچنین تمام کارهایی که در روز انجام می دهید را یادداشت کنید. این کار علاوه بر تشویق برای رعایت کامل برنامه نوشته شده، باعث می گردد زمانی که به بطالت می گذرد نیز کاملاً روشن گردد. در نتیجه می توان راه کاری برای کم تر کردن آن اندیشید. پس سعی کنید هر روز برای فردای خود و کارهایی که باید انجام شوند، برنامه ای بنویسید.

5. لذت های لحظه ای را فراموش کنید

رضایت از زندگی با لذت های لحظه ای فراهم نمی گردد. شاید آن ها احساس لحظه ای خوبی به دنبال داشته باشند، اما مطمئن باشید که در درازمدت تأثیرشان از بین می رود. تصمیماتی بگیرید که برای آینده تان هم مفید باشند. در حقیقت باید تصمیماتی بگیرید که در راستای آینده مطلوب تان باشند.

به عنوان مثال اگر یکی از آرزوهای شما داشتن سفری یک ساله و دیدن جهانست، باید بتوانید مدتی صرفه جویی نموده و هزینه های سفر را تأمین کنید. در این میان اگر وسوسه شدید که گوشی یا ماشین جدید خریداری کنید، باید لذت های لحظه ای را کنار گذاشته و به هدف مهم تر خود فکر کنید و با وسوسه ها مقابله کنید.

6. خود را محدود به هنجارهای جامعه نکنید

هنجارهای جامعه می گوید در حالت عادی شما باید از ساعت 9 صبح تا 5 بعد از ظهر کار کنید و در 62 سالگی بازنشست شوید. اگر علاقه ای به این سبک زندگی ندارید، مجبور نیستید حتماً از آن پیروی کنید. می توانید از افرادی که جهت زندگی را به دلخواه خود انتخاب نموده و پیروز هم بوده اند، کمک گرفته و در این جهت از آن ها هدایت بخواهید.

7. اهداف بلند مدت داشته باشید

اهداف بلند مدت ممکن است به دلیل زمان زیادی که احتیاج دارند، فراموش شوند. شاید هم بعضاً از پرداختن به اهدافی عظیم و چندین ساله می ترسیم و ترجیح می دهیم سراغ آن ها نرویم، اما بهتر است هر کسی حداقل یک هدف 10 ساله در زندگی داشته باشد. هدف گذاری و هدف مند بودن، موجب ایجاد انگیزه و در نتیجه رضایت از زندگی است. پس، از همین امروز آغاز کنید و برای هدفی که 10 سال بعد به آن خواهید رسید، کوشش کنید.

از افراد منفی نگر دوری کنید

8. از افراد منفی نگر دوری کنید

افراد مسموم و منفی نگر می توانند امید و انرژی مثبت شما را به راحتی از بین ببرند. همانطور که جیم رون، کارآفرین مشهور، می گوید: هر کسی بیشترین زمان خود را به طور متوسط با 5 نفر می گذراند. حال اگر آن ها افرادی منفی نگر باشند، زندگی شما رو به نابودی خواهد رفت. اگر نمی خواهید چنین اتفاقی بی افتد و به دنبال رضایت بیشتر از زندگی هستید، توصیه می کنیم با افرادی که اهدافی مشابه اهداف شما داشته باشند و یا دید مثبت به زندگی داشته و پر از انرژی هستند، ارتباط بگیرید. بنابراین در رابطه با افرادی که بیشترین ارتباط را با آن ها دارید فکر کنید، آیا این افراد به اندازه کافی مثبت و الهام بخش هستند؟ اگر چنین نیست، روابطی جدید برقرار کنید.

9. بیش از حد سخت گیر نباشید

اگر برای آغاز کاری جدید منتظر تسلط کامل بر تمام جزئیات آن هستید، بدانید که این امر ممکن نیست. در واقع اگر انتظار دارید برنامه ای کامل برای انجام آن کار داشته و سپس آغاز کنید، هرگز قادر به آغاز آن نخواهید بود.

پس سعی کنید سخت گیری، وسواس بیش از حد و کمال گرایی بی فایده را کنار بگذارید و پس از کسب اطلاعات کافی، پروژه جدید خود را آغاز کنید. اطلاعات بیشتر را در حین کار می توانید به دست آورید. بنابراین اولین گام بسیار مهم است. اگر نتوانید اولین گام را بردارید، پروژه شما هرگز آغاز نخواهد شد.

10. دیگران را مقصر ندانید

تنها نتیجه خشمگین شدن برای کسی که مرتکب اشتباهی شده است، آسیب رساندن به خود است. پس سعی کنید زمان ارزشمندتان را صرف مقصر دانستن دیگران در شرایط فعلی خود، نکنید. کنترل خشم در برابر چنین افرادی بهترین گزینه است و تنها کسی که مقصر اتفاقات زندگی شماست، خودتان هستید.

البته این بدان معنا نیست که باید در مقابل افرادی که مرتکب اشتباه می شوند، شادمان بود! فقط نباید اجازه داد اشتباه آن ها آسیبی به ما بزند و سال ها آزارمان دهد. پس سعی کنید بر اهداف و آینده مثبت خود تمرکز داشته باشید.

11. بیش از حد زیاده خواه نباشید

رضایت از زندگی با داشتن پول و امکانات بیشتر فراهم نمی گردد. تحقیقات ثابت نموده است که پول و امکانات بیشتر، فقط تا حدی می توانند موجب رضایت باشند. چیزهایی که خشنودی واقعی به همراه دارند امنیت، خوراک کافی، ارتباط با دیگران، شغل مناسب و احساس مهم و مثبت بودن است. در واقع داشتن چیزهایی بیش از این موارد، فقط موجب شادی بیشتر هستند. پس اگر همسایه ما بیش از این ها را دارد، نباید هیچ اهمیتی داشته باشد. سعی کنید خود را از زیاده خواهی آزاد کنید و به آنچه دارید عشق بورزید.

تردید را کنار بگذارید

12. تردید را کنار بگذارید

همه ما ممکن است هنگام آغاز به ایجاد تغییری در زندگی، دائماً فکر کنیم، اگر این کار را انجام دهیم چه اتفاقی خواهد افتاد؟ علت این رفتار، تردید و ترس از عواقب آن است، اما باید به یاد داشته باشید که آینده کاملاً غیرقابل پیش بینی است. مقابله با تردید در تصمیم گیری ها و قبول بعضی ریسک ها در جهت رسیدن به اهداف، می تواند موجب افزایش رضایت و خشنودی گردد.

بنابراین آروزهای عظیم خود را دنبال کنید و اگر اما و اگرها به سراغ تان آمد، آن ها را با من می توانم و انرژی مثبتی که منجر به تحقق رویاهای تان می گردد، جایگزین کنید. به طور مثال اگر برای آغاز کسب و کاری جدید قدم برمی دارید، بلافاصه به این فکر نکنید که اگر شکست بخورم چه اتفاقی خواهد افتاد؟ در عوض به این فکر کنید که اگر پیروز شوم چه اتفاقی می افتد؟ و اجازه دهید مغزتان در جهت مثبت بیاندیشد.

13. همه چیز را یکباره تغییر ندهید

در صورت عدم رضایت از زندگی می توان آن را تغییر داد، اما تغییر همه چیز در یک زمان، امکان پذیر نیست. می توانید یک عادت بد را انتخاب نموده و به مدت یک هفته یا حتی بیشتر بر برطرف آن تمرکز کنید. سپس عادات دیگر را یک به یک امتحان کنید. در ابتدا توصیه می کنیم از ایجاد عادت ورزش کردن آغاز کنید. ورزش علاوه بر به چالش کشیدن بدن، موجب ایجاد شخصیتی قوی تر و احساسات بهتر خواهد شد. در واقع همانطور که با به چالش کشیدن بدن، سلامتی بیشتر خود را تضمین می کنیم، احساس قدرت و توانایی برای تغییر سایر عادات بد را هم در خود پرورش می دهیم.

از همین امروز آغاز کنید و یکی از عادات بد خود را انتخاب کنید. در طول یک هفته سعی کنید اقداماتی در راستای ترک آن انجام دهید. به طور مثال اگر می خواهید عادات تغذیه خود را بهبود بخشید، سعی کنید غذاهای خانگی و سالم تر را جایگزین فست فودها و غذاهای آماده کنید.

14. منتظر دیگران نباشید

اگر چیزهایی در زندگی تان وجود دارد که می خواهید تغییر دهید و کسانی نیز هستند که هدفی مانند شما دارند، بهترین فرصت برای آغاز تغییر است، اما بهتر است خودتان این پروژه را آغاز کنید و منتظر سایرین نباشید. به طور مثال اگر شما از سطح سلامتی تان راضی نیستید، غذاهای سالم تر تهیه و مصرف کنید. یا به ورزش صبح گاهی بپردازید و سلامت خود را بازیابید. بنابراین احتیاجی نیست صبر کنید تا دیگران شما را همراهی نمایند، خودتان آغاز کنید.

کمک به یکدیگر

15. دوستانی برای کمک به خود انتخاب کنید

زمانی که تصمیم به ایجاد تغییراتی در زندگی گرفته اید، دوستی امین و مسئولیت پذیر برای همراهی خود انتخاب کنید. این فرد می تواند یکی از اعضای خانواده، یکی از دوستان، اطرافیان و… باشد. داشتن کسی که در زمان ناامیدی و دلسردی، شما را تشویق می نمایند و الهام بخش هستند، بسیار مهم است. چنین فردی می تواند زمانی که شما خسته و منزوی شدید، به عنوان تکیه گاهی مناسب، دوباره شما را به جهت اهداف تان بازگرداند.

جمع بندی

رضایت از زندگی زمانی حاصل می گردد که به توانایی های خود اعتماد کنید، کوشش کنید هر روز را به بهترین روز خود تبدیل کنید، جهانی مورد علاقه خود را کشف کنید، بیش از حد به خود سخت نگیرید، معایب و نقص های خود را بپذیرید، به دنبال تصدیق دیگران نباشید و روابط خود را با اطرافیان و عزیزان تان بهبود بخشید. تمامی این موارد کوششی طولانی مدت می طلبد. سعی کنید با صبوری و استقامت در این جهت قدم برداشته و در راستای بهترین بودن در جهت اهداف، کوشش کنید. برای این منظور توصیه می کنیم مطلب 11 راه چاره کلیدی برای بهترین بودن را نیز مطالعه کنید.

بدانید که هیچ انسانی کامل نیست و همه ما معایبی داریم. سعی کنید در عین درک مسائل و معایب خود، در جهت رسیدن به اهداف تان گام بردارید. در سرانجام نباید فراموش کنید اگر پیشنهاد یا انتقادی در رابطه با روش های گفته شده دارید، لطفا آن با ما و سایر همراهان انگیزه به اشتراک بگذارید.

منبع: مجله انگیزه
انتشار: 1 آبان 1399 بروزرسانی: 1 آبان 1399 گردآورنده: onedaynet.ir شناسه مطلب: 1162

به "15 راه چاره برای افزایش میزان رضایت از زندگی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "15 راه چاره برای افزایش میزان رضایت از زندگی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید