طرز تهیه شیرینی نخودچی بدون استراحت و فر در خانه

به گزارش مجله تور یک روزه، شیرینی نخودچی یا به تعبیری نان نخودچی از شیرینی های خشک اما پرطرفدار محسوب می گردد که جایگاه خاصی در میان ایرانی ها دارد. این شیرینی کوچک اما خوش عطر و بو آن چنان در دیدو بازدیدهای نوروز دل بری می نماید که بی هیچ بهانه ای می توان آن را در خانه درست کرد. در مطالب قبلی به طرز تهیه شیرینی نخودچی با تمام ریزه کاری هایش اشاره نموده ایم که می توانید آن را بخوانید. در این مطلب طرز تهیه شیرینی نخودچی بدون استراحت و فر را برایتان خواهیم گفت تا آن را در کم ترین زمان برای خود و میهمانهایتان درست کنید.

طرز تهیه شیرینی نخودچی بدون استراحت و فر در خانه

مواد لازم برای تهیه شیرینی نخودچی بدون استراحت

  • آرد نخودچی 250 گرم
  • روغن جامد 100 گرم
  • پودر قند یک لیوان
  • آرد سفید یک قاشق غذاخوری
  • پودر هل یک دوم قاشق غذاخوری

طرز تهیه شیرینی نخودچی بدون استراحت

1. مواد لازم را آماده کنید

عطر و طعم این شیرینی خانگی چیزی نیست که بتوان دست رد به آن زد چه بهتر که آن را در خانه و بدون فر برای خود درست کنید. مواد لازم گفته شده را برای هم دما شدن با محیط آماده کنید. لطافت و نرمی خمیر شیرینی تاثیر به سزایی در پخت آن دارد پس به میزان های گفته شده هم دقت کنید. حالا در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی نخودچی باید در یک کاسه مناسب سه قاشق غذاخوری آرد نخودچی را به همراه آرد سفید گفته شده بریزید. این دو را با یکدیگر الک نموده و کنار بگذارید. یک لیوان پودر قند را هم الک کنید تا دانه های درشتی از آن باقی نماند. شما می توانید تهیه شیرینی نخودچی با کره را هم امتحان کنید.

2. مواد را مخلوط کنید

در دومین مرحله از طرز تهیه شیرینی نخودچی بدون استراحت باید روغن جامد را داخل یک کاسه مناسب بریزید. هل و پودر قند الک شده را هم اضافه کنید. مواد را با یاری لیسک تا جایی هم بزنید که در اصطلاح پودر قند به خورد مواد برود. مخلوط آرد را هم کم کم اضافه کنید. مواد را با لیسک کمی هم بزنید. سپس با نوک انگشتان خود مواد را به آرامی هم بزنید تا آرد خوب به خورد مواد برود. در کتاب کاله می توانید طرز تهیه شیرینی نخودچی بدون فر را به سبکی دیگر خوانده و درست کنید.

3. مواد را ورز دهید

در سومین مرحله از طرز تهیه شیرینی نخودچی بدون استراحت مواد را به آرامی با نوک انگشتان خود ورز دهید تا خمیر شکل بگیرد. برای انسجام بهتر خمیر شیرینی، می توانید آن را سه بار با چرخ گوشت، چرخ کنید. شما در نهایت باید خمیر جمع شده ای در کاسه داشته باشید. پس اگر تنها از نوک انگشتان خود برای ورز آن استفاده می کنید، کمی شکیبا باشید. در این مرحله باید مراقب باشید که خمیر را زیادی ورز ندهید که به روغن بیفتد. در این دستور خمیر شیرینی تان نیازی به استراحت ندارد پس به سراغ قالب زدن و پخت آن بروید. اگر در میزان گیری مواد لازم مشکل دارید تهیه شیرینی نخودچی با لیوان را بخوانید.

4. شیرینی را بپزید

در چهارمین مرحله از طرز تهیه شیرینی نخودچی بدون استراحت باید خمیر را داخل یک نایلون بگذارید. با یاری وردنه آن را به قطر یک سانتی متر باز کنید. اگر کناره های خمیرتان ترک دارد آن را با یاری کاتر فشرده کنید. قطر آن باید به دو سانتی متر برسد. با قالب های دلخواه خمیر را کاتر بزنید. با توجه به ذائقه تان روی شیرینی ها پودرپسته، سیاه دانه یا خرفه بریزید. شیرینی ها را به آرامی داخل سینی فر دست ساز بگذارید. داخل یک قابلمه مناسب یک پایه فلزی قرار دهید. قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید تا خوب گرم گردد. سینی را برای پخت به مدت 20 دقیقه داخل قابلمه بگذارید.در این مرحله مراقب باشید که شیرینی هایتان نسوزند. از تهیه شیرینی قرابیه گردویی برای روزهای عیدتان غافل نشوید.

نکات تکمیلی شیرینی نخودچی بدون استراحت

شیرینی خانگی نخودچی یکی از خوشمزه ترین شیرینی هایی است که به همراه شیرینی کشمشی می توانید برای پذیرایی از میهمانان تان در خانه آن را بدون فر درست کنید. مهم ترین نکته در تهیه این شیرینی، شکیبای در تهیه خمیر است. با این حال نکات گفته شده در ادامه مراحل کار را برایتان راحت تر خواهد نمود.

ترک شیرینی نخودچی

ظاهر زیبای شیرینی نخودچی همچون طعم آن اهمیت دارد پس نباید هنگام پخت ترک بخورند. برای جلوگیری از این مسئله باید خمیر را به میزان ورز دهید تا به روغن نیفتد. از سویی دیگر آرد نخودچی و پودر قند را حتما باید الک کنید. از تهیه شیرینی نارگیلی کنار دیگر شیرینی ها غافل نشوید.

پخت شیرینی در فر

در طرز تهیه نخودچی باید فر را با دمای 170 درجه سانتی گراد گرم کنید. سپس سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. شیرینی های قالب زده را در سینی با فاصله از هم بچینید. سینی را در وسط فر بگذارید. برای پخت شیرینی ها در فر با همان دمای 170 درجه سانتی گراد، 20 دقیقه زمان کافی است. اگر فر در دسترس تان است برای میهمانی عیدتان از تهیه قطاب یزدی غافل نشوید.

استفاده از آرد نخودچی

این شیرینی خوشمزه و خانگی به علت استفاده از آرد نخودچی به شیرینی نخودچی معروف است پس چه بهتر که از نوع بو داده آن در این دستور بهره ببرید. استفاده از آرد نخودچی معمولی بوی خامی می دهد. برای آشنایی بیشتر می توانید طرز تهیه آرد نخودچی خانگی را به همراه تمام فوت وفن ها در کتاب کاله بخوانید.

سفتی شیرینی نخودچی

تهیه شیرینی نخودچی با این دستور گفته شده، رعایت میزان ها و چرخ کردن خمیر منجر به نرمی و لطافت آن خواهد شد. آرد اضافی منجر به سفتی خمیر می گردد که با چرب کردن دستان تان و ورز دادن خمیر مشکل آن برطرف خواهد شد. از دیگر شیرینی های عید که نمی توان از آن غافل شد تهیه شیرینی پنجره ای با نشاسته ذرت است پس آن را امتحان کنید.

شل شدن خمیر نخودچی

دستور تهیه این شیرینی خانگی با آرد نخودچی و آرد سفید است که در صورت شل بودن خمیر می توانید کمی به آن آرد برنج اضافه کنید. دقت داشته باشید آن را به آرامی به مخلوط اضافه نموده و ورز دهید. از سویی دیگر شیرینی ها بعد از پخت شل هستند و سریع پودر می شوند باید یک تا دو ساعت به آن ها اجازه دهید که خنک شوند. شیرینی پفکی گردویی مجلسی از آن شیرینی هایی است که حتما باید آن را برای میهمانی هایتان درست کنید.

پودر شدن خمیر شیرینی

در طرز تهیه شیرینی نخودچی نه تنها باید به میزان مواد دقت داشت بلکه باید آن را به میزان کافی ورز دهید. ورز زیادی منجر به سفتی و ورز کم منجر به شلی خمیر خواهد شد. شلی خمیر، قالب زدن را هم سخت خواهد نمود.

روغن شیرینی نخودچی

در تهیه شیرینی معمولا از روغن صاف قنادی استفاده می نمایند اما برای شیرینی نخودچی باید از روغن جامد یا نیمه جامد استفاده کرد. استفاده از روغن صاف قنادی برای تهیه این شیرینی خانگی منجر به خشکی بیش از حد آن می گردد. پیشنهاد ما تهیه شیرینی اشکی با روغن مایع است که بسیار ساده است.

منبع: کتاب کاله
انتشار: 4 مهر 1403 بروزرسانی: 4 مهر 1403 گردآورنده: onedaynet.ir شناسه مطلب: 2287

به "طرز تهیه شیرینی نخودچی بدون استراحت و فر در خانه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه شیرینی نخودچی بدون استراحت و فر در خانه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید