طرز تهیه نان کنجدی جادویی؛ جادوگری خوشمزه و مجذوب کننده ????
به گزارش مجله تور یک روزه، نان کنجدی جادویی، نوعی نان بدون فر است که داخل روغن سرخ می گردد. این نان نرم و خوشمزه را می توان به صورت خالی سرو کرد یا داخل آن را با انواع مواد مختلف پر کرد. نان جادویی کنجدی مواد اولیه آسان و قابل دسترسی دارد و درست کردن آن آسان است و نیاز به فر و ابزار خاصی ندارد. این نان خوشمزه و تپل را می توانید برای عصرانه آماده کنید و از خوردن آن لذت ببرید. البته کالری این نان به دلیل پخت داخل روغن کمی بالاست. اما ارزش امتحان کردن را دارد. برای طرز تهیه این نان مجذوب کننده و شیک با خبرنگاران بلاگ همراه باشید.
آرد قنادی | 5 پیمانه حدودی |
خمیر مایه | 1 قاشق غذاخوری |
نمک | 1 قاشق چای خوری |
شکر | 1 قاشق غذاخوری |
شیر ولرم برای داخل خمیر | 2 پیمانه |
شیر برای رومال خمیر | یک چهارم پیمانه |
کنجد | به میزان لازم |
روغن سرخ کردنی | به میزان لازم |
طرز تهیه نان کنجدی جادویی
1. برای تهیه خمیر، شکر رو به شیر ولرم اضافه کنید.
بعد خمیر مایه رو به این ترکیب اضافه کنید.
2. مواد رو هم بزنید و روی ظرف رو بپوشونید و ده دقیقه زمان بدین تا عمل بیاد.
درجه حرارت شیری که برای عمل اومدن خمیر مایه استفاده می شه باید حدود 35 الی 40 درجه باشه.
اگه به دماسنج مایعات دسترسی ندارین نوک انگشتتون رو داخل شیر بزنید. دمای اون باید به قدری باشه که گرمای شیر رو کاملا حس کنید. اما دستتون نسوزه و بتونید داخل شیر نگهش دارید.
اگه دمای شیر بیشتر از حد لازم باشه خمیر مایه از بین می ره و اگه دمای شیر کم تر از حد لازم باشه خمیر مایه آغاز به فعالیت نمی کنه.
خمیر مایه از شکر اضافه شده به شیر ولرم تغذیه و آغاز به فعالیت می کنه و این شکر باعث شیرین شدن نان نمی شه.
وقتی خمیر مایه عمل اومد آرد رو کم کم اضافه کنید.
3. نمک رو هم به همراه آرد اضافه کنید.
به اضافه کردن آرد ادامه بدین و تا جایی که امکان داره با قاشق مواد رو مخلوط کنید.
4. وقتی مواد حالت خمیری پیدا کرد آرد رو اضافه کنید و با دست ورز بدین تا در نهایت خمیر نرم و لطیفی به دست بیاد.
چون نوع آرد ها و میزان جذب آب اونها متفاوته میزان آرد استفاده شده مشخص نیست. باید آرد رو کم کم اضافه کنید تا خمیر شکل بگیره و از بیش از حد اضافه کردن آرد خودداری کنید. چون خمیر سفت و سنگین میشه و لطافتش از بین می ره و کیفیت نون کم میشه و سفت و خشک می شن.
خمیر به دست اومده رو به مدت 15 دقیقه روی صفحه کار ورز بدین تا کاملا یکدست بشه.
ورز دادن خمیر در کیفیت و لطافت نان تاثیر زیادی داره.
خمیر رو با قسمت انتهایی دست ورز بدین و به هیچ عنوان چنگ نزنید. چون باعث می شه خمیر چسبنده تر بشه و آرد بیشتری بخواد و در نهایت خمیر سفت و نان بی کیفیت بشه.
اگه احساس کردین موقع ورز دادن، خمیر به صفحه کار میچسبه خیلی کم و در حد یک پنس آرد روی صفحه کار بریزین.
5. بعد خمیر رو داخل ظرف مناسبی قرار بدین.
روی ظرف سلفون بکشید و روی اون رو با دستمال حوله ای بپوشونید و یک ساعت استراحت بدین تا حجم خمیر دو برابر بشه.
بعد از استراحت خمیر رو کمی ورز بدین تا هوای داخلش خارج بشه و مجددا خمیر رو چونه کنید و چونه خمیر رو با چاقو به شش قست مساوی تقسیم کنید.
6. هر قسمت خمیر رو مجددا چونه کنید و هر چونه رو داخل دست قرار بدین و کمی مسطح کنید.
با قلمو قسمت رویی خمیر رو با شیر رومال کنید.
7. قسمتی که به شیر آغشته شده رو داخل ظرف کنجد فرو ببرین تا کاملا به کنجد آغشته بشه. بعد خمیر رو روی صفحه کار که کمی آرد پاشی شده قرار بدین.
8. با وردنه به شکل دایره با قطر بیست سانت باز کنید. اگه وردنه به خمیر چسبید روی وردنه رو کمی به آرد آغشته کنید.
خمیر باز شده به صورت خط افقی و عمودی چهار قسمت کنید.
9. داخل ظرف گودی روغن مخصوص سرخ کردن بریزین و روی حرارت بذارین تا روغن داغ بشه بعد هر قسمت خمیر رو داخل روغن بندازین و اجازه بدین با حرارت کم بپزه و پف کنه.
وقتی خمیر پف کرد طرف دیگه رو برگردونید تا طرف دیگه هم سرخ بشه.
بیشتر بخوانید: طرز تهیه انواع نان
مواظب باشین زمان پف کردن نان زیاد نشه چون ممکنه بترکه وقتی پف لازم ایجاد شد نان رو برگردونید تا طرف دوم هم بپزه.
وقتی هر دو طرف طلایی شدن نان ها رو از روغن خارج کنید و روی دستمال روغن گیر قرار بدین تا روغن اضافی شون گرفته بشه.
از بیش از میزان سرخ کردن نان ها هم خودداری کنید. چون باعث خشک و سفت شدن نان می شه.
همه خمیرها رو به همین ترتیب سرخ کنید تا آماده بشن.
نان ها تا زمانی که گرم هستن حالت خشک دارن ولی با خنک شدن نرم می شن و می تونید با چاقو یا قیچی از وسط برش بزنید و داخل نان ها رو با مواد دلخواه پر کنید یا اینکه به صورت ساده سرو کنید.
نکات مهم در تهیه نان کنجد جادویی:
- عمل آوردن خمیر مایه و استراحت ده دقیقه ای فقط برای اطمینان از سلامت خمیرمایه هست. اگه از سلامت خمیر مایه اطمینان دارین می تونید همه مواد رو با هم ترکیب کنید و نیازی به عمل آوردن خمیر مایه نیست.
- اگه با وجود رعایت همه نکات مثل درجه شیر ولرم و افزودن شکر خمیر مایه عمل نیومد و پف نکرد یعنی تاریخ انقضای خمیر مایه گذشته و قابل مصرف نیست.
- خمیر رو هنگام باز کردن با وردنه خیلی نازک نکنید قطر بیست سانت برای دایره کافیه وگرنه ممکنه نون تون به خوبی داخل روغن پف نکنه.
- نمک یکی از موارد الزامی همه نان هاست که فعال شدن خمیرمایه رو کنترل می کنه و باید به همراه آرد به مواد اضافه بشه و نباید مستقیما به خمیرمایه اضافه بشه.
- داخل این نان از تخم مرغ استفاده نشده بنابراین روغن کف نمی کنه و همه خمیرها رو به راحتی و به نوبت می تونید سرخ کنید.
- چون نان داخل روغن سرخ می شه بهتر هست که همون روز مصرف بشه و اگه برای روز بعد بمونه کمی افت کیفیت پیدا می کنه.
- این مواد 24 عدد نان به ما می ده. در صورت دلخواه می تونید نصف مواد رو آماده کنید و سه تا چونه داشته باشین.