گفت وگو؛ راهی برای ورود به دنیای درونگراها

به گزارش مجله تور یک روزه، گفت وگو یکی از راه های مناسب برای ورود به دنیای افراد درونگراست که از این طریق می توان به تعامل هرچه بیشتر با این افراد دست پیدا کرد.

گفت وگو؛ راهی برای ورود به دنیای درونگراها

به گزارش خبرنگار ، در گوشه ای از اتاق، هندزفری در گوش، غرق در مطالعه بود، به طوری که حتی برای لحظه ای چشم از سطر های کتاب بر نمی داشت و هیچ صدایی توجه او را جلب نمی کرد. با چندین بار صدا کردن به خودش آمد. به گفته خودش، سکوت و تنهایی را به شلوغی و در جمع بودن ترجیح می دهد، چرا که می تواند ساعت ها در عالم خود فرو رود و به کار های موردعلاقه اش برسد؛ این صرفا یک برداشت از زندگی افرادی است که شخصیت درونگرایی دارند.

امین رفیعی پور، روانشناس در گفت وگو با خبرنگار ، در رابطه با شخصیت افراد اظهار کرد: معمولا شخصیت, رفتاری پایدار است که در فرد به صورت مداوم و پایدار خواهد ماند و همین ویژگی باعث تمایز فرد از سایرین می گردد؛ چرا که هر فردی برای خود دارای ویژگی های منحصر به فردی است که در رفتار او هم تأثیر می گذارد. از این رو, نگاه به انسان نباید صرفا نگاه جسمی باشد، چرا که انسان, موجودی کاملا پیچیده و برخوردار از سیستم جسمانی، روانی، اجتماعی و حتی معنوی است که تمامی این موارد بسیار حائز اهمیت هستند.

وی اعلام کرد: شخصیت, مدل و عنوان های متفاوتی دارد، البته نمی توان گفت که فردی به طور کامل دارای شخصیت خاصی است یا خیر؟ چرا که شخصیت افراد بین صفر تا صد است و از میان تمامی ویژگی های شخصیتی, درونگرایی و برونگرایی دو ویژگی شخصیتی هستند که تمایز بیشتری در مقایسه با دیگر ویژگی ها دارند.

این روانشناس با اشاره به ویژگی شخصیتی درونگرایی توضیح داد: معمولا افراد درونگرا نقطه مقابل افراد برونگرا هستند، به این دلیل که افرادی با چنین ویژگی شخصیتی در دنیای خود زندگی می نمایند و با همین خصیصه درونگرایی و قدرت پنهان خود به پیروزیت های فراوانی هم دست پیدا می نمایند.

رفیعی پور گفت: عمدتا افراد درونگرا توجه بیشتری به درون مغز خود دارند و ممکن است تمایل به کار هایی داشته باشند که طولانی تر و زمان بر هستند؛ چرا که زمان بیشتری برای فکر، کوشش و برنامه ریزی کردن روی فعالیت های خود می گذارند و انسان هایی آماده برای پرسش کردن هستند.

وی ادامه داد: این افراد اعتماد به نفس بالایی دارند و اغلب نویسنده های خوبی هستند، به این دلیل که به عمق موضوعات توجه و تمرکز می نمایند و به دلیل آرام بودنشان, مخاطب های خوبی هم هستند و به دقت به دنیا پیرامون خود نگاه می نمایند و همواره پاسخ های متفکرانه ای به پرسش ها می دهند.

این روانشناس اضافه نمود: افراد درونگرا بسیار خلاق و در مقایسه با افراد برونگرا رهبران بهتری هستند و به دلیل اینکه دایره دوستان آن ها محدود است، بسیار دوستان خوب و شریک های وفادار و قابل اعتمادی نیز هستند که این موضوع باعث می گردد اغلب افراد در کوشش برای انتخاب دوست از میان افراد درونگرا باشند.

حال سوال این است که اگر دو فرد درونگرا و برونگرا قصد ازدواج با یکدیگر را داشته باشند، آیا این ازدواج می تواند پیروز باشد یا خیر؟

رفیعی پور گفت: افراد, دارای یک خصوصیت ذاتی و یک خصوصیت شخصیتی هستند که در خصوص خصیصه اول باید گفت که به هیچ عنوان قابل حذف، رفع شدن و تغییر پذیر نیست، اما خصوصیت های شخصیتی که منحصر به خود افراد هستند جنبه های ارثی دارند.

وی اعلام کرد: هنگامی که افراد شریک زندگی خود را انتخاب می نمایند، باید به تفاوت شخصیت ها نیز توجه نمایند. به این دلیل این ویژگی های شخصیتی ارثی هستند و شخصیت های شکل گرفته تعدیل می شوند، اما تغییر دادن آن ها به راحتی میسر نیست؛ بنابراین این موارد برای انتخاب همسر بسیار حائز اهمیت هستند، اما این طور هم نیست که شخصی با ویژگی شخصیتی درونگرا نتواند با فردی برونگرا ازدواج کند به این خاطر که شاید بتوانند زوج پیروزی باشند، اما این هم مشروط به این است که بتوانند یکدیگر را درک نمایند.

رفیعی پور توضیح داد: برای تداوم و پیروزیت در زندگی, در نظر دریافت و آگاهی از این موارد بسیار لازم است، چرا که معمولا رفتار افراد درونگرا با ذهن آن ها هماهنگ است و آن ها به نفس خود مسلط تر هستند. این افراد تمایل کمتری به حضور در جمع دارند و بیشتر به فعالیت های ذهنی و انفرادی علاقه مند هستند، از این رو باید در انتخاب شریک زندگی خود توجه نمایند که تفاوت زیادی با یکدیگر نداشته باشند. اگر زن و مرد دارای یکی از ویژگی های درونگرا یا برونگرایی هستند باید حتما به این مسائل توجه نمایند تا بتوانند زندگی پایداری داشته باشند.

این روانشناس گفت: مثلا زوجی که برونگراست می شنود، پردازش می نماید و سپس با توضیح کامل پاسخ می دهد، اما فردی که درونگراست پاسخ های کوتاهی دارد که باید در این حالت از او پرسش های بیشتری داشت تا به کلام آید؛ از این رو, گفت وگو کردن با افراد درونگرا یکی از راه حل های پیشنهادی برای قبل و بعد از ازدواج است که با ورود به راستا گفت وگو می توان به شناخت تقریبا صحیحی از این افراد دست پیدا کرد و با فرایند ارتباط گیری گام به گام به پیروزیت رسید.

وی در خاتمه تاکید نمود: یاد بگیریم که تفاوت ها و اختلافات موجود بین دو ویژگی شخصیتی درونگرا و برونگرا صرفا به خاطر آناتومیک و ساختار مغز است که این موضوع دلیل بر این نمی گردد که آن ها نمی توانند با یکدیگر تعامل و حتی زندگی مشترک خوبی داشته باشند، چرا که با یک شناخت و ارتباط صحیح می توانند به این مهم دست پیدا نمایند.

گزارش از فاطمه میرزایی دخت

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
انتشار: 16 مرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: onedaynet.ir شناسه مطلب: 1004

به "گفت وگو؛ راهی برای ورود به دنیای درونگراها" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "گفت وگو؛ راهی برای ورود به دنیای درونگراها"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید