استاندار خوزستان: استعفای من صحت ندارد
به گزارش مجله تور یک روزه، استاندار خوزستان با تشریح اقدامات دولت در یک سال گذشته و بعلاوه برنامه های آینده برای حل مسائل استان، گفت: پروژه آب غدیر 52 درصد جمعیت شهری و روستایی خوزستان را پوشش می دهد و این پروژه با اجرای یک طرح اضطراری در تابستان سال جاری به بهره می رسد و کیفیت آب استان دو برابر خواهد شد.

صادق خلیلیان در نشست خبری که امروز 24 فروردین ماه با حضور جمع کثیری از خبرنگاران و عکاسان خبرگزاری ها، روزنامه ها و سایت های خبری برگزار گردید، به تشریح آخرین اقدامات دولت سیزدهم برای حل مسائل خوزستان پرداخت.
به گزارش ایسنا، وی گفت: در یکی از روزهای پس از تشکیل دولت با من راجب استان خوزستان صحبت شد و گفته شد تا مسولیت را بپذیرم. ابتدا پذیرش این مسوولیت سخت بود اما سپس پذیرفتم و به جلسه دولت دعوت شدم و به سوالات هیات دولت پاسخ دادم و در نهایت استاندار خوزستان شدم.
استاندار خوزستان اضافه نمود: من خودم و همسرم متولد اهواز و خوزستانی هستیم و مجددا به سرزمین آبا اجدادی خودمان بازگشتیم. برنامه ارائه شده من نیز براساس مسائل استان بود و راه چاره هایی برای آن ها مطرح کردیم.
استاندار خوزستان در ادامه گفت: چرا در خوزستان که 40 درصد منابع بودجه عمومی دولت را تامین می نماید باید نرخ بیکاری آن از میانه کشوری بالاتر باشد؟ باید اقدامات در این زمینه سازماندهی گردد و در قالب یک برنامه دو ساله تدوین گردد.
وی اضافه نمود: از روزهای شروع به کار، این برنامه دو ساله را برای تصویب به دولت فرستادیم تا مسائل استان حل گردد. بعلاوه بحث حق آبه خوزستان باید محفوظ باشد و رئیس جمهور نیز در سفر اول به خوزستان این مساله را مطرح نموده بود. وقتی منابع نفت و گاز خوزستان صرف آبادی کشور می نمایند در این زمینه باید حق آبه استان خوزستان محفوظ باشد. ضمن این که مصوبات دولت احتیاجمند ساز و کار هستند و چندین هفته طول می کشد.
خلیلیان گفت: جز اولین کارها این بود که مصوبات سفر اول رییس جمهور را در چارچوب این برنامه دو ساله تنظیم کردیم و به تصویب رساندیم. این مصوبات اکنون به تصویب رسیده و ابلاغ شده اند. 36 هزار میلیارد تومان به عنوان مصوبات سفر رییس جمهور به خوزستان، پیروز شدیم از هیات دولت مصوبه بگیریم.
وی ادامه داد: 20 هزار میلیارد تومان توسعه سرمایه گذاری در این چارچوب در خوزستان داریم و 3500 میلیارد تومان اعتبارات تسهیلاتی برای پشتیبانی از فراوری و 3500 میلیارد تومان نیز برای ازدواج جوانان معین شده است.
استاندار خوزستان درباره بحث مسائل کشت و صنعت نیشکر هفت تپه نیز گفت: طی شش هفت سال گذشته مسایلی در این کشت و صنعت اتفاق افتاده بود و در نهایت با اقدامات صورت گرفته، خلع ید از بخش خصوصی انجام شد. با مکاتباتی که با رییس جمهور در این خصوص انجام شد، در جلسه ای با حضور معاون اول و دادستان کل کشور و بعلاوه وزاری مربوطه، پیشنهادی از سوی استان برای حل مسائل کشت و صنعت نیشکر هفت تپه ارائه شد.
خلیلیان ادامه داد: پیشنهاد ارائه شده این بود که این شرکت به شرکت کشت و صنعت نیشکر و صنایع جانبی واگذار گردد که این کار به تصویب رسید و در نهایت کارخانه دریک راستا درست نهاده شد
وی درباره زلزله اندیکا نیز مطرح نمود: بلافاصه پس از حضور در این منطقه، توجه رسانه ای به این منطقه جلب شد و یک میلیارد و 120 میلیون تومان مصوبه برای این منطقه به تصویب دولت رسید و کار بازسازی انجام ش. خوشبختانه تا به امروز 460 واحد در روستاهای مختلف اندیکا به مراحل نهایی رسیده اند که با یک وام تکمیلی به وسیله کمیته امداد این واگذاری ها ببه انجام خواهد رسید و در برنامه است تا انتها خرداد ماه کار بازسازی اندیکا به اتمام برسد.
استاندار خوزستان با بیان این یکی از مسائل خوزستان بحث شبکه دفع آب های طزحی و فاضلاب است که به طور معین در شهر اهواز مسائل عدیده ای در این زمینه داشتیم ، اضافه نمود: از اوایل مهرماه کار بازسازی شبکه فاصلاب شروع شد. این مهم در یک طرح اضطراری انجام شد که حدود 80 درصد از مسائل را جوابگو بود. این طرح که در حال اجرا است از 24 نقطه ورودی فاضلاب به رودخانه کارون است و تا دو سه ماه آینده 19 نقطه مسدود خواهد شد و با تکمیل این طرح، ورودی ها به رودخانه کارون مسدود خواهند شد.
وی بیان نمود: ارکان حاکمیتی کشور به عنوان نطام حکمرانی در هم تنیده هستند و همه با هم و در کنار هم به رشد و توسعه کشور و استان یاری می نمایند.
خلیلیان با اشاره به بحث آب شرب آشامیدنی استان نیز گفت: پروژه آب غدیر 52 درصد جمعیت شهری و روستایی خوزستان را پوشش می دهد. این پروژه با اجرای یک طرح اضطراری در تابستان سال جاری به بهره می رسد و 10 متر مکعب بر ثانیه به 20 متر مکعب بر ثانیه افزایش می یابد و کیفیت آب دو برابر خواهد شد و آب از دز وارد این طرح می گردد. با اجرای طرح اضطراری غدیر در تابستان کوشش خواهیم کرد، حجم مطلوبی از آب به شهرها و روستاهای خوزستان برسد.
وی ادامه داد: در سال گذشته هزار و 401 روستا تامین آب شدند که بعضی از این روستا ها آب نو دریافت کردند و بعضی از روستاها دارای آب پایدار شدند. بعضی از کارهایی که در خوزستان می توان انجام داد، احتیاج به اعتبارات هنگفت یا زمان زیاد نیست و می توان با اقدامات مدیریتی صحیح نسبت به حل و اجرای آن ها اقدام کرد.
استاندار خاطر نشان کرد: خوزستان در بین استان های کشور یک استان برجسته است اما زیرساخت های استان بنا به دلایلی به ویژه غفلت های چند سال اخیر دچار مشکل است. اما باید گفت که مسائل استان قابل حل است و باید یاری گردد تا مسائل خوزستان حل شوند. نباید شرایط به شکلی باشد که کسی نام خوزستان را می شنود حالت ترحم به استان بگیرد.
وی تاکید نمود: توسعه خوزستان از توسعه کشور جدا نیست و در هم تنیده شده است. خوزستان به استان های مرکزی کشور متصل است و این مساله از نظر گردشگری و تجارت برای استان مهم است.
خلیلیان در مورد موضع اش در بحث انتقال آب از سرشاخه های رودخانه کارون نیز گفت: بحث حق آبه استان در جلسه هیات دولت مطرح شده است تا حق آبه استان محفوظ بماند و رییس حمهور نیز این قول را به ما داده است. یکسری طرح ها از دولت های قبل و قدیم مطرح و اجرایی شده است. استان چهارمحال و بختیاری مثل یک کاسه آب است که از سرشاخه های آن در دولت های مختلف انتقال آب از این سرشاخه ها صورت گرفته است اما یکسری طرح ها نیمه کاره مانده است.
وی اضافه نمود: با هر نوع انتقال آب که مخالف بحث های زیست محیطی است و حق آبه استان خوزستان را کاهش می دهد مخالف هستیم.
استاندار خوزستان در مورد موضوع تعطیلی در بحث گرد و غبار، گفت: باید توازنی میان شرایط طبیعی استان و چرخش فعالیت ها داشته باشیم و نباید در این خصوص افراط و تفریط کنیم. برای حل مشکل نیز راه چاره وجود دارد و برای گرد و غبار هم باید راه چاره پیدا کنیم. اگر شرایط احتیاج به تعطیلی باشد باید تعطیل کنیم اما اگر شرایط برای بعضی از افراد خطرناک است باید بعضی از مقاطع را تعطیل کنیم.
وی در مورد شایعه استعفای خود، مطرح نمود: استعفای من صحت ندارد و هیچ استعفایی در کار نبوده است. در تهران برای جلسه ای رفته بودیم و دکتر احتمال ابتلای کرونای بنده را داد و در قرنطینه بودم که شایعه ای پخش شد که استاندار قهر نموده است.
خلیلیان در مورد تغییرات مدیران استان نیز مطرح نمود: در بحث فرمانداران 2 تا 4 فرماندار احتیاج به تغییر نداشتند و حدود 17 فرماندار تغییر داده شد و 2 تا 3 فرماندار نیز در حال تغییر هستند. برای تغییرات در ادارات کل نیز وزیران باید حکم دهند و ما پیشنهادات خودمان را ارایه نموده ایم و علت کندی این تغییرات، کندی در وزارت خانه ها است و این مساله را به دفتر ریاست جمهوریهم اطلاع داده ایم که در فرایند تغییرات در ادارات کل باید تسریع از سوی وزارت خانه ها انجام گردد.
وی بعلاوه با بیان این که بحث بازگشایی مدارس یک تصمیم ملی است و در ستاد ملی کرونا تصمیم برای بازگشایی مدارس اتخاذ شده است، اضافه نمود: باید پروتکل ها در مدارس رعایت شوند و در این زمینه در خوزستان با سرعت دادن به آموزش ها باید طول زمان تحصیل در استان کاهش داده گردد.
استاندار خوزستان مطرح نمود: استان خوزستان محروم نیست اما دارای منطقه ها محروم و حاشیه ای است. یکسری زیرساخت ها داریم که دچار مسائل هستند و باید اصلاح شوند.
وی با بیان این که در بحث مسئولیت های اجتماعی شرکت ها و موسساتی هستند که باید به وظایف خود به برترین شکل عمل نمایند، گفت: استفاده از نیروهای بومی یکی از الزاماتی است که باید مورد توجه قرار گیرد. سیاست گذاری شده تا شرکت ها و کارخانه های بزرگ حساب های خود را به استان منتقل نمایند که این یک کار بسیار خوب است. بعلاوه اقتصادیات های این شرکت های بزرگ نیز باید در استان داده گردد تا بتوانیم از این ظرفیت ها برای توسعه استان استفاده کنیم.
خلیلیان بعلاوه خاطر نشان کرد: حدود 500 شرکت صنعتی و کارگاه به صورت نیمه فعال و تعطیل در استان وجود دارد که باید نسبت به فعال سازی آن ها با حل مسائل این واحدها اقدام گردد. این کار، یک راه میانبر برای اشتغالزایی در استان است. تحریم ها و کرونا بر بحث اشتغال استان تاثیرگذار بوده است و با کاهش اثرات این مسایل، شاهد افزایش بحث فراوری و ایجاد اشتغال در استان خواهیم بود.
وی در مورد تنش آبی در خوزستان نیز گفت: از کلمه تنش آبی استفاده نکنیم. ما مسائلی داریم که به علت تغییرات آب و هوایی، کمتر به آن پرداخته شده است. سال گذشته یکی از اقدامات برای حل مسائل جهت عبور از مساله خشکسالی، بحث تغییر الگوی کشت بود. در این زمینه خوشبختانه با تعییر الگوی کشت و مساعدت تشکل های کشاورزی از مسایل و مسائلی که ممکن بود در پاییز رخ دهد عبور کردیم. در شرایط فعلی بیشترین مسائل آبی استان در حوزه کرخه است زیرا در استان های ایلام، کرمانشاه و لرستان بارندگی خوبی نداشتیم. در شرایط فعلی تراز کرخه را می توانیم مثل پاییز سال 1400 مدیریت و با تغییر الگوی کشت شرایط را کنترل کنیم. در حال اجرا اقداماتی هستیم که بتوانیم با مدیریت این موضوع را حل کنیم.
استاندار ادامه داد: در پاییز کشت گندم در خوزستان به خوبی انجام شد و بخش عمده ای از کشاورزان نیز گندم کشت کردند. در این زمینه افزایش قیمت گندم به معیشت کشاورزان یاری بسیار خوبی می نماید. پیش بینی می کنیم یک میلیون و 200 هزار تن خرید تضمینی گندم داشته باشیم.
وی بیان نمود: با وجود مسائلی که در بحث ذخایر سدهای استان وجود دارد، کوشش خواهیم کرد با مدیریت صحیح این تابستان را پشت سر بگذاریم.
خلیلیان در مورد کشت برنج در خوزستان نیز گفت: وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو کشت برنج را در خوزستان ممنوع اعلام نموده اند و باید این مساله را مدیریت کنیم .
وی بعلاوه با بیان این که اجرای فاز دوم طرح 550 هزار هکتاری احتیاجمند تامین اقتصادی است، اضافه نمود: این مساله احتیاجمند تامین اعتبار از سوی وزارت جهاد کشاورزی است.
منبع: فرارو